Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu haberler gelecek sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

ANNELER DERNEĞİ’NE ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ

 Çevre konusunda yaptığı kampanyalar ve geri dönüşüm projeleri ile öne çıkan Kartal Belediyesi,bu kez Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi ile ‘Evlerde enerji verimliliği ve enerjinin doğru kullanımı’ konusunda bir eğitim toplantısı düzenledi.

 

Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi’nin Atalar’da bulunan merkezinde düzenlenen eğitim toplantısında,Kartal Belediye Başkan Danışmanı Vasfiye Yılmaz da yer aldı. Toplantıda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars,Kartal’da gerçekleştirilen çevre projelerinden kısaca bahsetti. Hemen ardından Makine Mühendisi Dr. Burak Olgun, evlerde enerjinin doğru kullanımı ve ısı, elektrik gibi enerji kaynaklarının nasıl verimli kullanılabileceği ile ilgili pratik bilgiler verdi. Lambalardan kombiye, fırından klimaya kadar pek çok farklı alanda enerjinin doğru ve verimli kullanımı ile ilgili bilgiler veren Dr. Olgun, akkor lambaların tüketiminin bırakılması ve çok daha az enerji harcayan led ampullere geçilmesi gerektiğini söyledi. İçinde floresan gaz bulunan ampullerinkullanımı konusunda dikkatli olunmasını ve bu lambaların içerdikleri gazlarla temas edilmemesi gerektiğini belirten Olgun, kombilerin de 1 veya 2 gün gibi süreler için kapatılmaması gerektiğini ve düşük ısıda bırakılmasının daha verimli olduğunu söyledi.Giysileri tamamen kurumadan ütülemek, klimaların filtrelerinin her ay temizlenmesi gibi daha pek çok pratik öneride bulunan Dr. Burak Olgun, Anneler Derneği üyelerinin sorularına da cevap verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren eğitim toplantısının ardından Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, toplantıya katılan ve evlerinden eski tip akkor ampul getiren dernek üyelerine led ampul hediye etti. Toplantıda konuşma yapan Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi Başkanı Fatma Sezin İçdem ise dernek üyelerineve Kartal Belediyesi yetkililerine,çevrenin korunması konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183