Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Almanya’dan mektup var

Beşiktaş Belediyesinin kardeş şehirlerinden biri olan Almanya’nın Erlangen şehrinden 28 Mart 2013 tarihinde bisiklet ile yola çıkan Peter Smolka, dört yıl süren yolculuğun ardından Beşiktaş’a geldi. Bugüne kadar bisikleti ile 52 ülke gezip 77 bin kilometre yol yapan Peter Smolka, Beşiktaş’taki bisiklet sürüşünü ise Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile birlikte yaptı.



Hazinedar’ı makamında ziyaret eden Smolka, Erlangen Belediye Başkanı Florian Janic’ten, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a getirdiği mektubu da takdim etti. Başkan Hazinedar da Erlangen Belediye Başkanı Florian Janic’e, yazdığı mektubu kendisine iletmek üzere Peter Smolka’ya verdi.



Türkiye’de bisiklet kullanmanın çok rahat ve keyifli olduğunu belirten Peter Smolka, “Yollar oldukça geniş. Özellikle bisiklet için yapılan yollarda çok rahat ettim. Yine emniyet şeridi de geniş olduğu için bisiklet sürerken hiç sıkıntı yaşamadım” dedi.



Yapılan ziyaretin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Peter Smolka ile birlikte Beşiktaş’ta mini bir bisiklet turuna çıktı. Hazinedar ve Smolka, Belediye’den Ortaköy’e kadar birlikte bisiklet sürdü. Smolka, Erlangen’in dünyadaki tüm kardeş şehirlerini ziyaret ettikten sonra toplamda 85 bin kilometre yol kat edip 2017 sonbaharında tekrar Erlangen’de olmayı planlıyor. Smolka, bu süre içerisinde ise toplam 65 ülkeyi ziyaret etmiş olacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183