Öne Çıkanlar ezgi dış cephe boyamaları yan fülüt bulut halay

Bu haber kez okundu.

ALATEPE: Yönetim şeklini kurumsal hale getiriyorum

 ESENYURT- Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, kısa bir teşekkür konuşmasından sonra Esenyurt’a yapılan ve planlanan bazı önemli yatırımlar hakkında bilgi verdi. Esenyurt’un kişi başına düşen yeşil alanının 10 m2 olduğunu belirtirken Alatepe, “Şunu da açık söylemek zorundayım, kişi başı yeşil alanımızın büyük bölümünü Devlet Hastanesi’nin de altından geçen Dere ve çevresi oluşturmaktadır. Yüzölçümü, bina ve insan sayısına baktığımızda sağlı sollu 200 m2 koruma bantı sayesinde ilçenin yeşil alanı istenilen düzeye gelmiştir” dedi

‘ZABITALAR GECE NÖBETİNE ÇIKIYOR’

Alatepe sözlerinin devamında, “Şehitler Parkı, Gaziler Parkı ve birçok tesisin de yer aldığı dere koruma bantı sayesinde yeşil alanımız istenilen düzeye gelsede, asıl meselelerden biride geceleri bazı fabrikaların atık bıraktıklarıyla ilgili. Bu konuda da zabıta teşkilatımız geceleri nöbete çıkıyor ve böyle bir durumla karşılaştıkları an fabrika kapanacaktır” diye konuştu.

ESENYURT’UN ALGISI KÖTÜ

Esenyurt’un İstanbul kamuoyunda algısının kötü olduğunu da sözlerine ekleyen Alatepe, “Bu gerçeği saklasanız ne değişecek. Oysa ben, tam tersini yapıyorum ve kötü algıyı iyiye nasıl değiştirebilirizi planlıyor hayata geçiriyorum” dedi.

‘ÖNCELİĞİM OKUL’

Esenyurt’un iki deniz, iki göl ve iki otoban arasında kaldığını ve sanayinin yoğun bulunan bir ilçe olduğunu vurgulayan Alatepe, “Hayrıseverler tarafından başlatılan ve kendi ekonomik sorunları nedeniyle inşaası geçici olarak durdurulan 3 camimiz var. Bunlarla ilgili akıl dışı iddialar ve dedikodular yapıldı, neymiş camiye karşıymışım. Oysa ki sıkıntı hayırseverden kaynaklandı. Ancak şunu belirtmek isterim tercih noktasında kaldığımda tabiki Okul öncelikli olur. İki insan yan yana geldiğinde cemaatte olur ibadette edilir. Ancak, iki öğrenci yan yana geldiğinde okul olmuyor ve çocuklarda eğitim görmüyor. Demek ki öcelik okuladır” sözlerini kullandı.

‘SURİYELİLER GERİ GİTMELİ, GİDİYORLAR’

Esenyurt’ta artık hat safhaya ulaşan Suriyeli sorununa kesin ve kalıcı çözüm bulunmasının da kaçınılmaz olduğunu söyleyen Alatepe, “Öncelikle ilçemizdeki Suriyeli esnaflar ciddi anlamda denetime tabi tutuldular. Bir çok esnafı bizzat denetledim. Gördüklerim karşısında bırakın yemek yemeği mideniz bulanır. İşte bu tür yerlere ya uyarı ya da hemen kapatma verildi. Ayrıca Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nün belirlediği yüzde 75 Türkçe oranında olmak üzere tabelaları düzenliyoruz. Ve yaklaşık 3 bin aileyi geri gönderdik. Karşı tarafta düzelmeler oldukça diğerlerini de göndereceğiz inşallah” dedi

‘SİZLER ZOR BİR GÖREVİ YAPIYORSUNUZ’

Alatepe, basın bayramı günü nedeniyle buluştuğu basın mensuplarından gün ve gündem hakkında sorularda alarak tek tek cevapladı. Basının işinin bilinenden daha zor olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Alatepe,”Sizleri önemsiyorum. Sizler bizim haber kaynağımızsınız. Basın özgür ama dikkatli olmalı. Yapılan bir yanlış haberin geri dönüşü olmaz. Biz basına destek oluyoruz ve onlarla iyi ilişkiler içindeyiz. Bizim ilçemizin de içinde olduğu 3. Bölge’de ciddi olarak etkinliğiniz var. Halka hizmet adına yapacağınız her haber bizlere yol gösterecektir. Eleştiriye sonuna kadar açığım ve yeterki yapıcı eleştiri olsun“ diye konuştu.

Celal KARAALİ- KENT YAŞAM



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183