Öne Çıkanlar ezgi dış cephe boyamaları yan fülüt bulut halay

Bu haber kez okundu.

Alaiye Taburu şehitleri unutulmadı

 Çatalca'nın Dağyenice Köyü'nde bulunan Alaiye Şehitlik Abidesi’nde 1912 yılı I. Balkan Savaşı'nda Çatalca'ya kadar ilerleyen düşman kuvvetleriyle vatan topraklarını savunmak için yurdun dört bir yanından cepheye koşarak gelen ve şehit olan 657 askeri anmak ve unutturmamak adına Balkan Savaşlarının 105. yılında anma töreni düzenlendi.


ŞEHİT YAKINLARI ALANYA’DAN GELDİLER

Çatalca'nın Dağyenice Köyü'nde her yıl düzenlenen törene Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt,  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başta olmak üzere ilçe protokolü,  Çatalcalı vatandaşlar ile Alanya Kent Konseyi organizesinde Alanya'dan gelen 400 kişilik şehit yakınları katıldı.



‘EN UNUTULMUŞ ZAFERLERİMİZDEN’

Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman konuşmasında “Üzücü hatıralarla dolu Balkan Harbinin son safhası olan Çatalca Muhabereleri gelişimi ve neticeleri ile hem Balkan Harbinin hem de Türk Ulusunun eşsiz tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Çatalca Muhabereleri her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş memleketimizin mazisi zaferlerle dolu ecdadımızın en sessiz, en mahzun en unutulmuş zaferlerinden biridir. Bundan 105 yıl önce üzerinde bulunduğumuz topraklarda bir gece baskınıyla şehit edilen Alaiye Taburu’nun 657 gönüllü vatan evladı şehadetleriyle bir ordunun uyanışına sebep olmuş, bir ordunun uyanışı da beraberinde zaferi getirmiştir” dedi. Kestanelik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından okunan şiir ve Çatalca Müftülüğü tarafından Kur’an tilaveti ile devam eden program, protokol üyelerinin ve şehit yakınlarının abideye karanfil bırakması ve devamında yapılan ikramlarla sona erdi. Şehitler için Cuma Namazı öncesi Çatalca Ulu Cami’de Mevlüt okutuldu ve Çatalca Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu.


Senay BADUR-Kent Yaşam

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183