Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber Esnaf Odası kağıthane spor merkezi YGS

Bu haber kez okundu.

Akşener’in Mülteci Sorununa İlişkin Reçetesi

 “DENSİZE DEVLET AKLI VERİYORUZ”

İyi Parti Grup Toplantısı’nda konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Suriyeli mültecileri geri göndereceğiz. Bunu nasıl yapacağınızı size açıklıyoruz, kağıdı kalemi hazırlayın reçeteyi veriyoruz.”  şeklinde hükümete seslendi ve “ Densize devlet aklı veriyoruz” şeklinde sert bir eleştiride bulundu.

Yapılması gerekenleri madde madde dile getiren Akşener, ilk önce hükümetten, Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklamasını ve kaç sene kalırlarsa kalsınlar Türk vatandaşı olamayacaklarını kesin bir şekilde dile getirmesini istedi. Böylece mültecilerin bir bölümünün geri dönmesinin sağlanacağı gibi vatandaşlık hayali ile sınırlara dayanan yeni göçlerin önünün kesileceğini de vurguladı.

 ŞAM’DAN TAHAHHÜT ALIN”

Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmeleri konusunda “Esad’la anlaşın, her ay en az 100 bin mültecinin geri dönüşü için Şam’dan tahahhüt alın” şeklinde konuşan Meral Akşener, Türk Devleti’nin iradesini ortaya koyduğunda terörist başı Öcalan’ın sınır dışı edilmesinin iki gün sürdüğünü hatırlatarak, “ O devlet iradesini bu kez vatadaşlarını geri alma konusunda kullanın. Türkiye’nin gücünü masaya koyun” dedi.

“HİÇBİR ŞEY ŞEHİRLERİNDE NÜFUS ÇOĞUNLUĞUNU YİTİRMİŞ BİR TÜRKİYE’DEN DAHA TEHLİKELİ DEĞİLDİR.”

Mülteceilere ilişkin açıklamasına devam eden Akşener, bu sorun sıfırlanana kadar sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak ürünlerin satılmasına engel olunmasını ve yerli ürün satılmasını istedi.  Göçmenler için geçici vergi mükellefiyet kanununa gerek olduğunu dile getiren  ve çalışanlardan vergi katkı payı alınmasının ve vergi kesintisinin yapılmasını söyleyen Meral Akşener “Esnaflığı mülteciler için değil, Türk vatandaşları için kazançlı hale getirin.” Dedi.

“BURASI SURİYE DEĞİL. BURASI TÜRKİYE!”

Güney sınırlarında devriyelerin sıkılaştırılmasını isteyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hükümete, “ Türkiye sınırlarını yol geçen hanı olmaktan kurtarın. Sınır kapılarında geçişleri ücretli hale getirin kimse elini kolunu sallayarak bir Türkiye’ye bir Suriye’ye geçemesin” dedi. Suriye’denaracı ile gelen sığınmacılara da değinen Akşener, geçici sürücü belgesi şartı getirilmesinin şart olduğunu belirtti ve “ Bir Türk vatandaşı ne kadar vergi ödüyorsa o vergiyi Suriyeli mültecilerden de alın” diye ekledi.  Bunları uygulayın bakın işler nasıl rayına oturuyor diyen Meral Akşener, “Burası Suriye değil burası Türkiye” ifadelerini kullandı.
KENT YAŞAM / GAMZE ÜNLÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183