Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Akpolat; Umutlarımızı diri tutan kadınlarımızın günü kutlu olsun

 

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Beşiktaşlı yüzlerce kadını boğazda gerçekleşen tekne turundaki kahvaltıda ağırladı. CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, eşi Derya Akpolat, CHP İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhunde Şirin, kadın kolları yöneticileri, ilçe yöneticileri ve yüzlerce Beşiktaşlı kadınların katıldığı etkinlikte konuşan Akpolat, 'Beşiktaş seçmeninin yarısı kadınlarımızdan oluşuyor. Bu yüzden projelerimizin büyük bir bölümünü kadınlarımız için hazırladık. Beşiktaş kadın girişimciliğinin ve istihdamının merkezi olacak' dedi.

'Kadınlarımız bizim için çok kıymetli'

8 Mart gününün aslında yaşanan acı bir olay sonucunda kadınlara atfedildiğini belirten Akpolat, 'Aslında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bir facianın sonucunda ortaya çıkmıştır. 1857'de Amerika'da bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçilerin yaşam koşullarını daha iyi olması için verdikleri mücadele ve bunu canlarıyla ödedikleri gündür 8 Mart.  O günden bugüne çalışan, emek veren, hak arayışını sürdüren ve bunun bedelini hayatıyla ödeyen tüm kadınları saygıyla anıyorum. Aslında bu bir anma günü.  O günün ışığında bugünü kutluyoruz. Beşiktaş ilçemizde seçmenlerimizin yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Bu gerçekten yola çıkarak projelerimizin büyük bir bölümünü kadınlarımız için oluşturduk. Kadınlarımız bizim için çok kıymetli. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu konuda uluslararası sözleşmelere imza atarak, kadınlarımızın işgücüne katılımını arttıracağız. Kadın yatırımcılarımıza teşvik vererek hayata daha çok katılmalarını sağlayacağız. Geçinemeyen aileler için asgari ücretten az olmamak koşuluyla destek sunacağız' dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183