Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Akgün: Çeyrek Asır Sonra Bir İlk Oldu

 İstanbul’un 39 ilçe belediyesi ile ortak masa toplantıları kapsamında 17’inci ziyaretini Büyükçekmece Belediyesine gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün makamında ağırladı. İBB genel sekreter yardımcıları, başkan danışmanları, daire başkanları ve ilgili genel müdürleri ile gerçekleştirilen “Ortak Masa” toplantısına CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Büyükçekmece Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri katıldı.

ADALETİ TÜM KENTE YAYACAĞIZ

Şehrin ihtiyaçlarını ortak akıl ve deneyimler ile çözeceklerini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘’Bu ortak aklın en değerli paydaşları bu şehrin 39 belediye başkanıdır. Hiçbirisi birbirinden ayrılmaksızın bir arada çalışma kültürüyle iş üretmeyi önemsiyoruz ve bu konuda çok ciddi adımlar attık. İlçelerimizi geziyoruz, brifingler alıyoruz. Bir de tabii bölge çalışma masaları kurduk onlar da bu ay toplantılarına başlıyorlar. Dolayısıyla sürekli iletişim halinde olacağız. İstanbul için seçilmiş herkesin bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Bir arada iş üretme konusunda ısrar edeceğiz. İlçe toplantılarımıza bugün Büyükçekmece’de devam ediyoruz. Hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin en deneyimli belediye başkanlarından birisi olan Hasan Akgün başkanımızı ziyaret ediyoruz. Son aldığım raporda örneğin Büyükçekmece Büyükşehir Belediyesi’nin başlayıp bitirdiği proje icmalinde hemen hemen hiç yok duruyordu. Tabii bu iyi bir şey değil. Biz bu adaleti şehrin her noktasına yaymak istiyoruz. Onun için buradayız’’ dedi.

AKGÜN: ÇEYREK ASIR SONRA BİR İLK OLDU

Türk siyaset tarihine yerel demokrasi açısından baktığımız zaman ders alınacak bir 2019’u geride bıraktık diye sözlerine başlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘’Çeyrek asırdan sonra Büyükçekmece Belediyesine bir İBB Başkanı gelerek, ‘’Derdiniz ve sorununuz nedir?’’ diye soruyor. Bu sadece bizim değil, İstanbul’da iktidar partisinin dışında da birçok belediye olmuştur. O belediyeler de dahil olmak üzere, ilk defa bir İBB Başkanı kapı kapı gezerek, 39 ilçe belediye başkanını en güçlü ekibiyle birlikte ziyaret ederek, dinliyor. Bu yerel demokrasi tarihi açısından İstanbul kayıtlarına düşen önemli bir nottur. Demokrasi hepimize lazım ama yerel demokrasinin şekli biraz daha değişiktir. Şehri bütünüyle kabul edip, kente hizmet için yola çıkan Ekrem İmamoğlu, seçimlerden sonra herkesin belediye başkanı olmuş ve hiçbir ilçe belediye başkanı arasında ayrım yapmamıştır. Dolayısı ile her ikiside sandıktan çıkmasına rağmen Ankara siyaseti ile bizim yerel siyasetimiz çok değişkenlik gösterir, birbirine benzemez. Aradaki kulvar farkı büyüktür’’ diye konuştu.


25 YILDIR İBB’NİN YAPTIĞI TEK HİZMET KÖPRÜ

İstanbulluların çok dinamik, insanları seven ve entelektüel bir İBB başkanına sahip olduğundan dolayı çok şanslı olduklarını ifade eden Akgün, ‘’ Sayın İmamoğlu’nun İstanbul için çok çalışacağına eminiz, bizde gücümüz ve imkanlarımız dahilinde sonuna kadar yanında olacağız. Şuana kadar gelen bütün İBB Başkanları bana karşı sempatik ve sözlü olarak samimi davranmışlardır. Ama bir gün yılbaşı için bölgeyi gezeceğim, her yılbaşı çıkar, dolaşırım Büyükçekmece’de. Tam yürüyorken bağırmaya başladılar, ‘’E5 köprüleri çöktü’’ diye. Bir pazar esnafı arabası ile oradan geçerken, durumu fark ediyor. Köprüye giden yolu arabası ile kapatarak onlarca insanın ölümlerini engelliyor. Hemen dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ziyarette bulunarak, ‘’Ortada büyük, vahim bir tablo var. E5’in üzerindeki köprünün değiştirilmesi gerekiyor’’ dedik. 3 tane köprü yapmak üzere yola çıktılar, ben ise, ‘’Buradan metrobüste geçecek, 4’üncü köprüyüde ilave etmelisiniz’’ dedim. Onuda eklediler. 25 yıldır İBB’nin Büyükçekmece’de yaptığı tek hizmette bu köprüler oldu. Ama zararı yok, her atın kendine göre bir kişnemesi her yiğidinde bir yoğurt yemesi vardır. Onlar demokrasiyi öyle anlamıştır. Sayın İmamoğlu ise ‘’Herkes seçilerek gelmiştir, bundan dolayı eşittir’’ felsefesi ile hareket ediyor. Bize güç veren bu inançla yolumuza devam edeceğiz. Ekonomik şartlar ne kadar ağır olursa olsun, vatandaşın sorunlarını çözmenin kararı ve azmi içerisindeyiz’’ diye söyledi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Anahtar Kelimeler:
AkgünIbbÇeyrekAsr
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183