Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi’nden Sarıyer Belediyesi’ne eleştiri

 “AVRUPA KONSEYİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ İLK İMZALAYAN DEVLETİZ”

Sarıyer Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada kadına uygulanan şiddetin önlenmesi ve şiddete uğrayanların koruma altına alınmasıyla ilgili olarak dünya ülkeleri ile ülkemizdeki uygulamalara ilişkin bilgi veren Çelikyay, “Şiddetle mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan devletiz. Sözleşmede fiziki, sözlü, ekonomik ve cinsel şiddeti de kapsayacak şekilde şiddet kavramı yeniden tanımlanmıştır. Ayrıca Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun 2012 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu kanunla birlikte töre cinayeti suçunu işleyenler için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası uygulanması kabul edilmiştir. Şiddetin önlenmesi ve şiddet görenlerin korunması için de hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimlerin kendilerine düşen görevleri var. Kanunun 14. Maddesine göre ise büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50 bini aşan ilçe belediyeleri kadın ve çocuklar için konukevi açmak zorundadır” dedi.


“KADINLARIMIZA DESTEK İÇİN BELEDİYEMİZ NELER YAPMAKTADIR?”

Mecliste yaptığı konuşmalarda ve daha önce verdiği soru önergeleriyle kadın konukevi konusunu gindeme getirdiğini ancak tatmin edici yanıtlar alamadığını belirten Çelikyay şöyle devam etti:

“Daha önce de gündeme getirdiğimiz üzere maalesef ki Sarıyer’de bir kadın konukevi bulunmamaktadır. Bu konuda sorduğumuz sorulara da tatmin edici bir yanıt alamadık. Sarıyer’deki konukevinin yeri, projesi, yatırımı, bütçesi belirlenmiş midir? Sarıyer’de şiddet nedeniyle emniyete başvuran, yardım isteyen kaç kadın bulunmaktadır. Bu kadınlarımıza destek için belediyemiz neler yapmaktadır ya da yapmayı düşünmekte midir?


Sarıyer Belediyesi kadına şiddete dur demek için her yıl dans etkinliği düzenlemektedir. Oysaki şiddet gören veya çeşitli nedenlerle evlerinden ayrılmaya zorlanan kadınların sığınabileceği tek yer kamu kuruluşları, yerel yönetimler veya STK’ların açtığı konuk evleridir. Buna rağmen Sarıyer Belediyesi bu konuda bir girişimde bulunmamakta ısrar etmektedir. Bunu anlamak güçtür. Burayı yönetememekten mi korkmaktadır? Bu konuda rehber olacak, nasıl yapılacağını gösterecek örnek belediyeler de mevcuttur... (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183