Öne Çıkanlar gündem haber CHP Büyükçekmece Belediyesi bisiklet dikilitaş

Bu haber kez okundu.

Ağrı’nın Kurtuluşunun 101. Yılı Coşkuyla Kutlandı

 Pendik Palmiye Grand Otel’de Ağrı Dernekler Federasyonu ve Ağrı Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği, Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı kutlaması birçok derneği, ağrılı iş adamlarını ve ağrılı vatandaşları bir araya getirdi. Geceye Ağrı eski Belediye Başkanı Zeki Başaran. Avukat Cesim Yalçın ve aralarında Şefik ok, Yılmaz Sarıçınar, Fevbi Kış, Ensari Hallaç, Cemal Temel, Canip Ünsal, İsmet Ünsal, Suat Demir, Mehmet Allak, Mustafa Sakarya, Sinan Narim, Kubbettin Denizhan’nın bulunduğu birçok iş adamı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ağrı Konfederasyon Başkanı Mustafa Acar “Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü hepimize kutlu olsun. 101 yıl önce bugün Ağrı misakı milli sınırlarına bir daha ayrılmamak üzere katılmıştır” diyerek tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Marmara Bölgesi AĞRI Dernekler federasyonu Genel Başkanı. AĞRI Konfederasyonu Başkan Yrd. Mehmet  Mirza Taşdemir  ise yaptığı konuşmada derneklerin toplumu bir arada tutma konusundaki önemini vurguladı ve tüm şehitlere rahmet  dileyerek Ağrı’nın kurtuluşunun 101. Yılını kutladı.

“Geliniz Gücümüzü Birleştirelim”

Geceye katılan ve konuşma yapan bir diğer isim de Ağrı eski Belediye Başkanı Zeki Başaran oldu. eski başkanın birlik ve beraberlik mesajı içeren konuşması herkes tarafından beğeni topladı. “Ülkenin üzerinde karabulutlar dolaşıyor. Bu günlerde Türk’ü kürtten ayırırsanız kürdü lazdan, lazı çerkezden ayırsanız bu İngilizlerin işine yarar bu Almanların, Fransızların işine yarar. Ama Türk’ü kürtle, kürdü laz, lazı çerkezle birleştirirsek o zaman onlar defolur gider biz mutlu bir ülkede bağımsız refah bir şekilde, kendi gücüyle kalkınabilir bir ülke oluruz.” İfadelerini kullanan Başaran “Geliniz gücümüzü birleştirelim” dedi.

“KENDİ ÜLKEMİZDE BAŞKASININ İŞÇİSİ OLURUZ”

Zeki Başaran “Bölünmeyelim, parçalanmayalım aksi takdirde bizim kaynaklarımızı başkaları paylaşır. Biz kendi ülkemizde elaleme işçi oluruz, onların telefonlarını, onların bilgisayarlarını, onların ürettiği arabaları satarız” diyerek “Kimseye fırsat vermeyelim, siyasi gücümüzü, iktisadi gücümüzü birleştirelim sevgi ve refah içinde Türkiye’mize sahip çıkalım” açıklamasını yaptı.

“APARTMANLAR BİZE SES VERMİYOR. SİTELER BİZİ HİÇ MUTLU ETMİYOR.”

Ağrı’ya her gittiğinde yaylasından kentine kadar güzellikleriyle mest olduğunu dile getiren eski Belediye Başkan Zeki Başaran , “Apartmanlar bize ses vermiyor. Siteler bizi hiç mutlu etmiyor. Biz tarlada büyümüşüz samanın yanında büyümüşüz, buğday yığınlarının yanında büyümüşüz. Ve biz yoğurtla ekmekle büyümüşüz.” İfadelerini kullanarak “Solcusuyla sağcısıyla en uçtaki siyasi düşüncesiyle hep beraber gelin Türkiye’yi germeyelim. Ülkemizi kamplara bölmeyelim. Ya bendensin ya da yoksun demeyelim. Herkes bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Kimseyi kimseden ayırmayalım. Bizim ne başka Ağrı’mız var nede başka Türkiye’miz” dedi.

Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183