Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Afgan Heyetten Eyüp Belediyesine Ziyaret

Bakan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Bakan Vekili Abdul Baqi Popal, beraberinde bulunan Şehir Yönetimi Genel Müdürü Naseer Hamidi, Bakanlık Danışmanı Ahmad Sayed Faizi, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve Shahar Belediyecilik Projesi yetkililerinden oluşan 30 kişilik heyetle, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı ziyaret etti.

İstanbul'a, belediyecilik çalışmalarını incelemek, yerinde görmek amacıyla gelen heyet, ilk olarak Eyüp Belediyesi Fuaye Salonu'nda bulunan “Benim Gözümden Kadrajıma Özel Yansımalar” fotoğraf sergisini gezdi. Daha sonra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın başkanlığında gerçekleşen Eyüp Belediyesi Meclis Toplantısı'na katıldı.

Misafir heyete 'Hoş geldiniz' diyen Başkan Aydın, oturum sonunda Bakan Yardımcısı Abdul Baqi Popal'i kürsüye davet etti. Abdul Baqi Popal öncelikle kendisine ve heyetine karşı Türkiye'de sergilenen kardeşçe tavır, gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduğunu belirterek teşekkür etti.

TÜRKİYE KENDİ VATANIMIZ GİBİ KALBİMİZDEDİR

Cumhurbaşkanlarının kendisine 'Hangi ülkenin sistemini görmek istersiniz?' diye sorduğunda tüm belediye başkanlarıyla birlikte Türkiye'ye gelmek istediklerini belirten Abdul Baqi Popal konuşmasına şöyle devam etti: “Afganistan milletinin kalbinde Türkiye'nin ayrı bir yeri vardır. İki milletin derin ve çok yakın ilişkileri bulunmaktadır. Türkiye, en zor zamanlarında Afganistan'ın yardımına koşmuştur. Eyüp Belediyesine gelmekten çok memnunum, mutluyum. Bu ziyaret bizim için çok etkin ve başarıya yol açacak bir aktivite olacak. Sizlere Afganistan Cumhurbaşkanının, Afganistan halkının ve Afganistan'daki yerel yönetimlerin selamlarını iletiyorum. Ve şunu bilmenizi istiyorum; Türkiye her zaman kendi vatanımız gibi bizim kalbimizdedir. Yaşasın Türkiye ve Afganistan dostluğu.”

Konuşmanın ardından Başkan Remzi Aydın, misafir heyetle birlikte Konferans Salonu'na geçti. Burada heyete vizyonel belediyecilik, yeni yerel yönetim teknikleri, belediyenin yapısı ve çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirildi.
Ziyaret sonunda Başkan Aydın, Bakan Yardımcısı Popal'e, Osmanlı tarzında yapılmış üzerinde Eyüp'ün tasvir edildiği çini tablo hediye etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183