Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Adnan Kahveci Ölüm Yıl Dönümünde Kartal’da Anıldı...

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni Adnan Kahveci’nin Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki mezarı başında gerçekleştirildi. Anma törenine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra; milletvekilleri, ilçe belediye başkan adayları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Kartallı mahalle muhtarları, çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katıldı. 

Tören başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, Adnan Kahveci’nin ruhu için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.  

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “10 yıldır Adnan Kahveci’yi siyasetin dışında ama siyasete mesaj verir şekilde anmaya çalıştık. Adnan Kahveci diyor ki, -Siyasetçi samimi olacak, güven ve umut verecek-. Doğru ve dürüst olmanın siyasette bazen bedeli var. Eğer demokrasi Türkiye’de yerleşmiş olsaydı hem faili meçhuller aydınlanırdı hem de Adnan Kahveci’nin ölümü aydınlanırdı. Halen vicdanlarda ölümüyle ilgili soru işareti varsa ve onun karşılığı alınamıyorsa bu durum, Türkiye’de halen demokrasinin tam olarak yerleşmediğinin ifadesidir.” dedi.

Adnan Kahveci’yi rahmetle andığını belirten Başkan Altınok Öz, ”Siyaseten bana rehber olmuş birisini anmaktan ve onunla birlikte olmaktan hep gurur duymuşumdur. Bundan sonraki yaşamım da hep Kartal’da olacaktır ve Allah nasip ederse 5 Şubat’larda yine bu anmalara katılıyor olacağım. Çünkü ona; biz siyasetçilere rehber olduğu için, kalbi bir minnet duygumuz var. Adnan Kahveci ile birlikte eşi ve kızına tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum ve sizlere de bu anmaya katıldığınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ise, “Böyle güzel bir anmayı başlattığı için Kartal Belediye Başkanı Altınok Ağabey’e çok teşekkür ediyorum. Burada bütün milletimiz Adnan Kahveci’yi anıyor ve görüyoruz ki tüm siyasi görüşler birleşiyor. İnsanlar birleşirse bu ülkenin kuvveti artacaktır. Adnan Kahveci gibi devlet adamları bizi birleştirir ve aynı cümleleri kurmamıza yardımcı olur.” dedi. 

 

Adnan Kahveci’yi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladı olarak niteleyen İmamoğlu, ”Cumhuriyet böyle bir nimettir. Sizi Türkiye’nin bir ucundan alır, bazen bir devletin başına getirir, koyar. Cumhuriyetin nimetlerini de burada anmak lazım. Dürüstlüğü ile özellikle bu ülkenin her ferdini bu milletin bir parçası olarak görerek hizmet etti. Asla ülke çıkarlarından taviz vermedi. Her zaman bu ülkenin tek kuruşunu dahi savunmuş ve böyle bir hizmet sunmuştur. Mekânı cennet olsun. İnşallah Allah bize de, Adnan Kahveci gibi millete hizmet etmeyi nasip eder. “ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183