Öne Çıkanlar AFRİKA Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsrafil Köse Kentsel dönüşüm güngör karakoç

Bu haber kez okundu.

9 YILDIR ATIL DURUMDA BEKLETİLİYOR…

 İstanbul’da yaşayan herkesin bir kez de olsa yolunun düşmüş olduğu banliyö hattının şu anki hali görenlerin içini acıtıyor. Grafiticilerin uğrak mekânı, film setlerine sahne olan Halkalı istasyonunun her yeri bakımsızlıktan yabani bitkilerle kaplanmış durumda. 

İSTASYONUN HALİ İÇLER ACISI

Yapılan proje kapsamında yenilendikten sonra çok önceden hizmete girmesi beklenen ancak seferlerin başlaması defalarca ertelenen hatla ilgili son sözü eski Ulaştırma Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım söyledi, “Proje 2018 yılında hazır.”

Marmaray’a entegrasyon kapsamında yenileme çalışmalarını gerçekleştirecek olan İspanyol firması OHL’nin üstlendiği proje 2014 yılında finansman yetersizliği sebebiyle durdurulmuştu. 2015’te bitmesi gerekirken güzergâh üzerinde arkeolojik kalıntılar bulunduğu gerekçesiyle süre uzatılmış ve inşaat daha sonra yeniden başlatılmıştı. Son olarak Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde yaptığı açıklamada hattın tamamının 2018 yılının ilk aylarında bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, projeyi yapan İspanyol OHL firmasının projenin İstanbul için önemini bildiğini ve hattın bir an önce hizmete girmesi için çalıştığını belirtti.

GEBZE-HALKALI ARASI 105 DAKİKAYA İNECEK

Tasarla-yap modeliyle hayata geçecek olan proje, Gebze’den başlayıp, Halkalı’ya kadar tüm hat boyunca bütün istasyonların yenilenmesini, iki hattan üç hatta çıkarılmasını, Gebze’de ve Halkalı’da depo sahası yapılmasını ve trenlerim bakım ve onarımını kapsıyor. 
Projenin ihalesini 1 milyar 42 milyon 79 bin 84 Euro teklifle kazanan İspanyol firması, projeyi tamamladığında banliyö hatları ile metro hatları Marmaray’a entegre edilmiş olacak. Gebze-Halkalı arasında kesintisiz işletmeciliğe geçilecek. Çalışmalar sonunda Gebze’den Halkalı’ya 105 dakika içerisinde seyahat edilebilecek.

75 BİN YOLCU TAŞINACAK

Milyonlarca İstanbullunun sabahtan akşama kullandığı banliyö hatları günde 150 bin ayda ise 4.5 milyon kişi taşınıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla söz konusu yolcuların taşınması için 213 yeni otobüs devreye alındı. Halkalı-Gebze banliyö hattının tamamen bitmesiyle ise günde 75 bin yolcu taşınacak. 

Sibel GÜLERSÖYLER-Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183