Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

550 Yıllık  Hamam Satılığa Çıkarıldı

 

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı mülk sahibi tarafından satılığa çıkarıldı. Tarihi hamamın sahibi olan ailenin 2014 yılında da 550 yıllık eseri 6 milyon dolara satışa çıkardığı, sonradan vazgeçtiği öğrenildi. 2018'in sonunda yeniden satılmak istenen hamama 3 buçuk milyon dolar değer biçildi. Edinilen  bilgilere göre yaklaşık 350 metrekare büyüklüğündeki tarihi hamamı alacak kişi, dış görünüşünü bozmadan iç kısımlarda aslına uygun tadilat yapabilecek ve otel olarak kullanamayacak. 

 VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE TAKAS TEKLİF EDİLDİ

Basına  konuşan mülk sahibi ailenin avukatı ise önceliklerinin hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne trampa yoluyla vermek olduğunu söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan ve hamam ile eş değerde olan arsa ya da başka bir gayrimenkulle takas yapılabileceği söylenerek, müdürlüğe bu yönde bir teklif verildiği açıklandı. Edinilen bilgiye göre hamam için yabancı şirketlerden de çok sayıda satın alma teklifi geldi. Türkiye'den de birçok büyük şirketin hamama talip olduğu, tarihi binayı müzayede salonu olarak kullanmak istedikleri öğrenildi.

550 YILLIK TARİH BAKIMSIZLIKTAN DÖKÜLÜYOR

 1470’li yıllarda Fatih Sultan Mehmet ve 2. Bayezid dönemi devlet adamlarından İshak Paşa tarafından bir cami ve mekteple birlikte yaptırılan hamam, UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde mevcut durumda. Duvarları küfeki taşından, kubbe ve tonuzları ise tuğladan yapılmış tarihi hamamın mevcut hali ise içler acısı durumda. Bakımsızlık nedeniyle viraneye dönen eserin, hem çatı hem de duvarları otlarla kaplanmış. KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183