Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

30 Ağustos Zafer Bayram'ı Fatih'te kutlandı

 Törene, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Albay Menderes Özırak, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, MHP Fatih İlçe Başkanı Sertel Selim, Fatih Belediyesi Başkan Vekili Veysel Karani Yüksel, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, muhtarlar ve vatandaşlarda katılım sağladı. Cumhuriyet Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu. 

Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Albay Menderes Özırak, Fatih Belediyesi Başkan Vekili Veysel Karani Yüksel kutlamaları kabul eden isimler oldu. Törenin ardından bayram tebriklerini kabul eden Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit bir konuşma gerçekleştirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ettiğini bu vesileyle de şehitleri bize kez daha rahmetle andığını dile getiren Ahmet Ümit, "Gazilerimize ve yaralılarımıza saygılarımızı sunuyor, geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Ağustos ayı zaferler ayıdır. 26 Ağustos 1071'de Malazgirt'te başlayan mücadele en son Celabrus'a giden askerlerimizle birlikte devam ediyor ve devam edecek. Bu topraklar çok kıymetli, öyle kimseye verilecek topraklar değil. Bizim topraklarımız bizim memleketimiz huzur, güven ve sığınma merkezidir. 30 Ağustos olduğu gibi bir çok zaferimiz bu ay içerisinde kazandığımız. Bugünkü Cerablus Çıkarması'nı da buna dahil etmek lazım. Asil milletimiz ne yazık ki tarih boyunca saldırılardan kurtulamamıştır. Biz tarih boyunca gittiğimiz her tarafta adaleti hakim kılmaya çalıştık, gözyaşlarını sildik ve silmeye devam edeceğiz" dedi.

Milletimiz taviz vermedi

Ülkemizi ayrıştırmaya çalışanlar oldu ama yüce milletimiz bunlara taviz vermedi diyerek sözlerini sürdüren Ümit, "Bugüne kadar yapılan müdahalelerin en sinsisi en tehlikelisi ile bu millet 15 Temmuz gecesi karşı karşıya geldi. 15 Temmuz ihtilal girişimi değil bu milleti yok etme girişimiydi. O zaman başarılı olmuş olsalardı biz burada olmayacaktık. 15 Temmuz'da başaramayacaksınız dedi milletimiz ve başaramadılar. Elbette bu kalkışmadan tüm askerlerimizi sorumlu tutmuyoruz. Şunu da unutmamak gerekir bu millet asker ocağını Peygamber ocağı olarak kabul etmiştir" şeklinde konuştu 

Büyük bir devletimiz var

Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün öncülüğünde kurulduğunu hatırlatan ve o günden bu yana ülkenin birlik ve beraberliğinin günden güne arttığını söyleyen Ümit sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "1920'de meclisimizin açılmasından itibaren geçen süre içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan bu devlette eğer bugün şu noktaya geldiysek bu aynı zamanda bu milletin ne kadar kararlı cesur, gayretli ve vatanına milletine ne kadar düşkün olduğunun bir ifadesidir. Giyecek çorabı olmayan, okulu olmayan, okutacak öğretmeni olmayan hiç bir şeyi kalmamışken sıfırdan başlayıp bugün dünyayla mücadele edebilecek kadar güce ulaşmış olan büyük bir devletimiz var."


Tören anında çelen bırakamadılar

Düzenlenen törenin ardından anıta CHP Fatih İlçe Başkanlığı tarafından çelenk bırakıldı. Tören anında çelenk bırakamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Özimer şöyle konuştu: "Törenlerde bile çelenk koymakta zorlanıyoruz. Bundan yıllar önce Fetullah'ın bu ülkede ajan olduğunu söylediğimiz zaman bize gülenler şimdi bizim peşimizdeler. Biz her zaman doğruyu söyledik, her zaman da haklı çıktık. Haklı çıkmaya da devam edeceğiz. Biz hep beraber olduğumuz sürece zaten kazanmama şansımız yoktur. 30 Ağustos Türk milletinin bölünmemesi sonucu kazanılan bir zaferdir. Emperyalizme karşı omuz omuz duran bir milletin kazandığı bir zaferdir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Hepinizi sevgi ve selamla anıyorum, iyi ki varsınız."  

Kent Yaşam-Fidan Ugur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183