Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

30 AĞUSTOS BEŞİKTAŞ’TA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ İLE KUTLANDI!

Beşiktaş Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayram’ının 94. yılını her yıl geleneksel olarak düzenlenen fener alayı yürüyüşü, belediye bando ekibinin zafer bayramına özel olarak hazırladığı marşlar hazırlanan özel etkinlikler ile kutladı. Balmumcu kavşağından başlayan etkinlikte binlerce vatandaş fener alayı ve Türk bayrakları ile birlikte Barbaros Meydan’ına yürüdü. Yürüyüşte Beşiktaş Belediyesi bando ekipleri de Zafer Bayramı için özel olarak hazırladıkları marşları ilk defa yürüyüşte seslendirdi. Yolun bir şeridi araçlara ayırarak yapılan yürüyüşte vatandaşlar sloganlar attı. Ellerindeki meşale ve Türk bayraklarıyla Balmumcu Kavşağı’ndan başlayan Fener Alayı yürüyüşü Barbaros Meydanı’nda son buldu.


Fener Alayına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar da katıldı. Yürüyüşte basın mensuplarına 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Hazinedar yaşanan darbe girişiminin ardından Zafer Bayramı’nın daha da anlamlı bir hale geldiğini ifade etti. 30 Ağustos’un Türk tarihindeki önemine dikkat çeken Hazinedar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“30 Ağustos kalkışma yapanlara bir cevaptır”


“Yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok daha anlamlı hale gelen bir milli zaferi kutluyoruz. Bu topraklardaki varlığımızın en önemli ve tescil tarihidir 30 Ağustos. Hiç şüphesiz Mehmetçiğin, askerin de bayramı bu. Milli bir bayram, ulusumuzun bayramı. Askerimizin içine bir şekilde girerek o üniformaya layık olmadan millete rağmen bir kalkışma yapanlara da bir cevaptır bu kutlama. Biz hem Evlad-ı Fatihan hem de Atatürk’ün askerleriyiz. Biz tarihimizle kıvanç duyuyoruz, onur duyuyoruz. Milli ve manevi değerlerle, çağdaş değerlerin birlikte en güzel kutlandığı ve yaşandığı yerdir Beşiktaş. Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye ulusumuzun bu bayramının en güzel yaşatıldığı yerden bayramlarını kutluyoruz.”

Yürüyüşe katılan vatandaşlarda oldukça coşkulu anlar yaşadı. Fener Alayı yürüyüşünde 7’den 70’e her yaştan vatandaş katıldı. Yürüyüşün son bulduğu Barbaros Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel etkinlikler yapıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183