Öne Çıkanlar belediye Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

12 ÜLKEDEN GELDİLER SARIYER’DE TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR!

 Okul Müdürü Faruk Genç’in verdiği bilgiye göre Almanya’nın Aaechen kent ile Sarıyer’in kardeş kent olması nedeniyle Türk ve Alman öğrenciler karşılıklı olarak gruplar halinde staj yapıyorlar. Sarıyer’den giden hemşire adayları Almanya’da belli sürelerde eğitimlerini pekiştirirken, Almanya’dan da Sarıyer’e öğrenciler geliyor. Bu kapsamda Almanya’dan  gelen 7 öğrencinin Türkçe öğrenmesi için Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir sınıf oluşturulurken, ilçede yaşayan yabancı kökenliler de gönüllü olarak sınıfa dahil olurlar.
Türkçe öğretmeni Perihan Duman tarafından verilen derse katılan 13 kişi hem Türkçe dil bilgilerine geliştiriyor hem de Türk kültür, gelenek ve göreneklerini öğreniyorlar. Türkçe dersi alanlar arasında Almanya’da doğan Türk kökenli Nedret Şenol ile Halil Doğanay’ın yanısıra aynı zamanda Alman vatandaşı olan Faslı Yassine Baddiavi, Rus Sandra Rasper, Kazak Alexsander Liderda, Togolu Salina Salihu, Lübnanlı Mustafa Abdullah Hasan, Iraklı Akbar Selimi Rard, Rus Nadezheda Nikeshina, Gürcü Tinatin Makmatelaşvili, Belaruslu Anna İnce ve İranlı Amir Maleki de bulunuyor.
Kursun Almanya’dan gelenler için iki, diğer öğrenciler için dört ay süreceği, kurs bitiminde katılım sertifika verileceği belirtildi.
Öte yandan Almanya’dan gelen konuk öğrencilere Kızılay Haftası’nda Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin tarafından teşekkür belgesi verilmişt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183