Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

100 Önemli Eser Kültürümüze Kazandırıldı

 ESENLER- Esenler Belediyesi Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu'nu çok önemli bir proje ile taçlandırdı. Çeşitli sebeplerle kendi kültür mirasının önemli bir parçasından uzak kalan Türk okuyucusunu, siyaset ve ahlak klasikleri ile buluşturmayı hedefleyen Esenler Belediyesi, siyaset düşüncesine dair modern İslam dönemi öncesinde yer alan eserlerin tercüme edilerek okuyucuya güçlü bir kitaplık halinde sunulması için çalışmalara başladı. İbn Haldun Üniversitesi ile ortaklaşa hazırlanan projenin Danışma Kurulu'nda; İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Recep Şentürk, Prof. Dr. Tahsin Görgün ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yer alıyor. 

​​​​​​​

SİYASETNAMELER ÖNEMLİ BİRER KAYNAKTIR

Kültür hayatımıza büyük bir zenginlik katacak projenin imza töreni, Ataşehir'de bir otelde gerçekleştirildi. İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer ile üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katıldığı "Siyaset ve Ahlak Klasikleri" projesi imza töreninde ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptı. Siyasetnamelerin Türk kültürünün önemli bir nasihat içeriği olduğunu vurgulayan Göksu, "Asr-ı Saadet'ten günümüze kadar her döneme, her dönemin yönetimine ışık tutan, her devirde aydınlatıcı bilgiler açıklayan bu siyasetnamelerin bugün takip ediliyor olması aslında bizim milli irademizde çok önemli bir yer oluşturacaktır. Hem bilgi idrâkimize, hem de kültürümüze katkı sunması açısından bu projenin hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk'tan temenni ediyorum. Bize bu katkıyı sağlayan İbn Haldun Üniversitesi'nin mütevelli heyeti başkanı, başkan yardımcısı, rektörümüze ve hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK SIKINTISI ÇEKİYORDUK

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk de, uzun süredir böyle bir projenin hayalini kurduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Üniversitede mukayeseli siyaset düşüncesi dersi verdiğini söyleyen Şentürk, "Bu derslerde çektiğimiz en büyük sıkıntı, İslam ve Türk siyaset düşüncesine dair kaynakların olmaması. Bir kısmı basılmış ama mevcut değil. Bir kısmı hiç basılmamış, bir kısmı gençlerin hiç anlamayacağı dilde basılmış. Ancak batı siyaset düşüncesi söz konusu olduğunda kaynaklara son derece kolay ulaşılabiliyor ve öğrenciler de bunları çok iyi anlıyor. Bu yüzden biz eğitimde çok ciddi kaynak sıkıntısı çekiyorduk. Bu anlamda bu proje, üniversitemizin gelenekçi yenilik düşüncesine uygun düşen bir proje. İnşallah bir siyaset düşüncesi geleneğimizden istifade ile bu konuda ne gibi yeni şeyler söyleyebiliriz arayışı içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

KÖKLERİMİZLE BULUŞACAĞIZ

Aynı zamanda projenin danışma kurulunda da bulunan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ise konuşmasına, "Siyaset ve Ahlak Klasikleri'ni inşallah yayınlayacağız ama Türkiye'de her şeyin ahlakı, etiği var ama siyasetin etiği yok maalesef. Halbuki belki de en fazla siyaset etiğine ihtiyacımız var. O yüzden hem siyasetnamelerin hem de ahlakın klasiklerinin hayata geçirileceği bu güzel kültürel faaliyeti çok önemsiyor ve ciddi buluyoruz" sözleriyle başladı. Prof. Dr. İrfan Gündüz, "Esenler Belediyesi'nin katkıları ve İbn Haldun Üniversitesi'nin akademik desteğiyle Siyaset ve Ahlak Klasikleri'nin yeniden toplumumuza kazandırılması ve gençliğimizin huzuruna götürülmesi çok büyük bir hizmettir. Köklerimizle buluşacağımız bir gayrettir" dedi.

Programda son konuşmayı İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan yaptı. Erdoğan, "Emeği geçen hem Esenler Belediyemize hem de üniversitemize teşekkür ediyorum. İbn Haldun Üniversitesi Yayınları inşallah bu kitapları ilgilisi ile buluşturacak" dedi.

Konuşmaların ardından “Siyaset ve Ahlak Klasikleri" projesi Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk tarafından imzalandı.

Alanında uzman kişiler tarafından yürütülecek olan ve 4 yıl sürmesi planlanan projede, 100 adet siyasetname kitabının tercümesi ve yayınlanması İbn Haldun Üniversitesi Yayınları yayın ekibi gözetiminde gerçekleştirilecek.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183