19-20 yaşlarında iken rüyasında çok güzel bir kız görür. O gördüğü kıza gönlünü kaptırır. Yıllarca o kızı bulma hayaliyle yanıp tutuşur fakat bulamaz. Ailesi ona baskı kurar ve zorla evlendirilir. Bir bahar akşamı  yolu, Acıbadem’deki Çamlıca Kız Lisesi’nin önünden geçer. Okul zili çalmış ve öğrenciler evlerine gitmek üzere dağılıyorlardır. Tam bu sırada gözüne bir kız ilişir. Bu kız, yıllar önce rüyasında gördüğü kızdır. Şair, adeta donakalır, kendinden geçer. Onun bu halini fark eden öğrenci de mahcubiyetten boynunu eğer. artık yaşlanmış haliyle kıza bakar kalır. Fakat artık her şey çok geçtir. Adeta beyninden vurulmuş bir halde yoluna devam ederken şu mısraları mırıldar, alır kalemi kağıdı başlar yazmaya ;

Bir bahar akşamı rastladım size

Sevinçli bir telaş içindeydiniz

Derinden bakınca gözlerinize

Neden Başınızı öne eğdiniz?

İçimden uyanan eski bir arzu

Dedi ki yıllardır aradığın işte bu

Şimdi soruyorum büküp boynumu

Daha önceleri neredeydiniz?

 Diye devam eder Fuat Edip, Selahattin Pınar’ın, mısralarına ilham kaynağı olur.  O güzel aşk    nağmesi , bu gün hala dillerde ve gönüllerimizde, yıllardır hiç demode olmadan san ki o anı yaşarmışçasına, ama son on beş yirmi yılda kaç tane şarkı aklımızda kalabiliyor kaç tanesini dinlerken  Fuat Edip in yaşadığı duyguyu yaşayabiliyoruz. HİÇ….

Merhaba Kent Yaşam okurları ,  sizlerle  bu koşede sizlere buluşacağım, mahallemizde toplandığımız köşemiz vardı ya hatırlarsınız işte tam da öyle…

Anlatacağım …..

Fuat edip yaşadığı duyguları Selahattin Pınar’ın  mızrabının tınısı, Necmi Ziya nın tualdeki ihtişamını, Mimar Balyan ailesinin o muhteşemliğini, İdil Biret’in tuşlarla dansını ,Şehrimizi, mahallemizi, bakkal Yorgo’yu, terzi Agop’u manav Arnavut Mehmet’i, eskici Salamon’u, kasap Eşref’i, karşı binada oturan yaşlı teyzeyi yazacağım, UNUTTUKLARIMIZ  tekrar hatırlatmaya çalışacağım, İLHAM kaynağı olacağım gönüllere, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir kent bırakmak için.

Kalın Sağlıcakla

Nurhan

 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183