Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Su Kuyruğunda Beklediği Fotoğraflarla İlgili Açıklama Yaptı

 İSKİ, Şile'de yaşanan su kesintileriyle ilgili yaşanan sorunla ilgili "Şile'nin nüfusu hafta sonu 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle pazar günü Şile'nin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır. İBB ve İSKİ, Şile'deki bu soruna kısa sürede çözüm bulacaktır" açıklamasını yaptı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ŞİLE'NİN NÜFUSU SON 13 YILDA YÜZDE 48 ARTTI""

Şile İçme Suyu Arıtma Tesisi, 1994 yılında günlük 11 bin metreküp kapasiteyle inşa edilmiştir. Tesis aynı kapasiteyle hizmet etmeye devam etmektedir.Şile'nin nüfusu ise sadece son 13 yılda, yani 2007 yılından bugüne yüzde 48 oranında artarak 25 binden 38 bine çıkmıştır.Son Dakika: İSKİ, Şile'de vatandaşların su kuyruğunda beklediği fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı


"HAFTA SONU 1 MİLYONLUK NÜFUS NEDENİYLE SU BASINCI SORUNU YAŞANMAKTADIR"

Bir turizm bölgesi olan Şile'nin hafta sonu günübirlik nifusu ise 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile'nin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır."YIL SONUNDA YENİ ARITMA TESİSİ DEVREYE ALINACAK"Bu hususa çözüm bulmak gayesiyle ilave 20 bin metreküp/günlük arıtma tesisi inşaatı 2018 yılında ihale edilmiş olup bu yıl sonunda devreye alınacaktır.

"ACİL ÇÖZÜM DE SAĞLANACAKTIR"

Ayrıca İBB ve İSKİ, Şile'deki bu soruna acil çözüm bulmak için çalışmalara başlamış olup kısa sürede çözüm sağlanacaktır. İstanbullulara önemle duyurulur."Son Dakika  Şile'de iddiaya göre birkaç gündür bazı mahalle ve köylere su verilmiyor. Ayrıca hemen hemen her mahallede gün aşırı olmak üzere su kesintileri yaşanıyor. Musluklarından su akmayan Şile halkı çareyi su tankerinden bidonlara su doldurmakta buldu. İBB ve İSKİ'ye tepki gösteren vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden, su tankeri önünde bidonlarla bekleyen vatandaşların fotoğrafını paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183