Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Işıklar İçinde Uyu Salih Kepenek…

 Gençlik yıllarında başlayan emperyalizme karşı mücadele kavgası, giderek toplumsal sorumluluk çerçevesinde genişlediğinden kimi zaman cezaevine atıldı, kimi zaman işini kaybetti. Ama O hiçbir zaman memlekete olan sevgisini kaybetmedi ve kişisel çıkar için değil ama ülke adına ve toplumsal mücadelesini hiçbir zaman bırakmadı. Hayatının büyük bölümünü toplumsal mücadeleye ayırmıştı. Kimi zaman meydanlarda Belediye çalışanı olarak eylem yaptı, kimi zaman ise vatandaşın sorununu kamuoyuna haber olarak taşıyan Gazeteci. Ama, hayatının sonuna kadar mücadele etti ve bu mücadele sürecinin tamamını toplumsal anlamda yaptı. Yaşadığı onca sorunlara uzun yıllar direnen Gazeteci Salih Kepenek, hayat mücadelesini kaybetti

Gazetemizin yayın hayatına başladığı 1994 ün sonları itibariyle yaşadığı bölgenin haberlerini sayfalarımıza taşımaya başlayan Salih Kepenek, kamuda çalışmasına rağmen gazetecilik aşkıyla çok önemli ve riskli haberlere imza attı.

DÖVÜP OTOYOL KENARINA ATTTILAR

Salih Kepenek, amatör ruhla toplumsal sorunlara yönelik haberleri yüzünden aldığı tehditlere birde fiziksel saldırılara maruz kalmıştı. Öyle ki, birçok kez yolu kesilip dövülen kepenek, doğru bildiği yolda yürümenin bir başka faturasınıda öldürülesiye dövülüp oto yol kenarına atılmıştı. Rantına dokunduğu için dövülen, hırsızlıklarını yazdığı için çeteler tarafından defalarca dövülmesine rağmen hiçbirine pes etmedi ama son yıllarda yaşadığı hastalığa artık dayanamadı ve pes etti. Geçmiş yaşamınında izleri olan bir çok hastalıkla mücadele eden Kepenek, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde verdiği hayat mücadelesini maalesef ki kaybetti.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Gazeteci Salih Kepenek’in cenazesine Silivri CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Silivri Tarih Derneği Başkanı Faysal Bulut, Silivri Tokatlılar Dernek Başkanı Ali Vural, Ekonomist ve Dış Ticaret Uzmanı İSKOP Kurucu Başkanı Yusuf Uzun, Silivri Belediyesi Eski Kariyer İstihdam Ofisi yetkilileri Önder Çolak, Orhan Öpçin, Silivri Şah Mobilya Sahibi Yaşar Gören, Gazeteciler ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Salih Kepenek’in cenazesi Yeni Mezarlıklar Müdürlüğünde kılan cenaze namazının ardından Alipaşa mezarlığına defnedildi.

MÜCADELESİYLE HEPİMİZE ÖRNEK OLDU


Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali  “20 yılı aşkın gazetemizin farklı bölgelerde temsilciliğini yapan Salih Kepenek, en son Silivri Temsilciliğini yapmıştı. Knedine has bir hayat tarzıyla ve toplumsan mücadeledeki sorumluluğuyla her zaman örnek oldu bizlere. Bazı insanlar vardır mücadelenin ne demek olduğunu öğretir ve yaşama sevinci olur. Salih Kepenek’de benim için budur, mücadelesiyle yaşama sıkı sıkı tutunarak hepimize örnek oldu. Yolu ışık olsun, ruhu huzur bulsun. Başta eşi olmak üzere, tüm ailesine, sevenlerine, okurlarına, dostlarına sabır diliyorum” dedi.

Bizde, Kent Yaşam Gazetesi ailesi olarak meslektaşımız ve çalışma arkadaşımız Salih Kepenek ağabeyimize Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183