Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Erdoğan Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Yoga Academy'de 23 Nisan Heyecanı

 

Yapılan çalışmada çocuklara doğru nefes alma teknikleri, bedeni çalıştıran, esneten, iskelet yapısını güçlendiren, çocukların büyümesine yardımcı olan Yoga duruşları ve günümüzün ortak sorunu, her yaş grubunu etkileyen stresle başa çıkmaya yardımcı teknikler eğlenceli bir şekilde sunuldu.

 

Örneğin uygulanan “Simhasana” yani “Aslan Duruşu” tekniği, çocuklarda özgüveni geliştiren, öfkeden hatta kekemelikten dahi arındıran, boğaz, burun, kulak rahatsızlıklarına iyi gelen, ses tellerini güçlendiren zevkli tekniklerden biriydi. Çalışmalara Yoga Academy’nin maskotu Aslan Yogi da katıldı, tüm çocukların sevgilisi oldu.

 

23 Nisanda tüm çocukların Yoga sporu ile tanışması için etkinliğe destek veren Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf şu açıklamayı yaptı:  Yoga tüm sporların temelinde vardır, her  yaş ve durumda uygulanabilen çok sağlıklı bir spordur. Erken yaşta başlandığında, çocukların kendine güvenini ve bedenlerini tanımalarını teşvik eder. Yogadan büyük yararlar elde ederler. Yoga fiziksel olarak çocukların esnekliğini, koordinasyonunu ve bedenlerini tanımalarını sağlar. Ayrıca konsantrasyon ve sükunet duyguları ile gevşemeleri gelişir. Yoga yapan çocuklar hem egzersiz yaparlar, oynarlar ve kendi iç dünyaları ile bağlantı kurarlar hem de onları çevreleyen doğal dünya ile yakın bir ilişki geliştirirler. Günümüzün sorunu şiddetten uzak kalırlar. Yoga bütün çocuklarda var olan o harika iç ışığı yüzeye çıkarır. Her fırsatta Yoganın spor olarak yapılmasını ve herkesin faydalanmasını teşvik etmeye çalışıyoruz.   

 

Çalışmayı sunan Yoga Antrenörleri ise şu açıklamayı yaptılar: Yoga, çocukların anlayacağı bir dille sunulduğunda,onlara içinde yaşadıkları bu telaşlı dünyadaki baskılarla daha kolay başa çıkmalarında yardımcı olur.


Çocuklar her zaman işi olan ebeveynler, okul baskıları, ardı arkası kesilmeyen dersler, video oyunları, alışveriş merkezleri ve rekabet ile dopdolu bir koşuşturma dünyasında yaşamaktadır. Bu telaşlı yaşam hızı, onların iç huzuru üzerinde derin bir etki bırakabilir ve bu çoğu zaman olumlu bir etki değildir.


Çocuklar Yoga ile kendi sağlıklarını, gevşemeyi ve iç huzurunu bulma tekniklerini öğrendikleri zaman, yaşamın onlara getireceği zorluklarla daha kolay başa çıkabilirler.

 

www.yogaacademy.com.tr

 

 

 

Bülten Ayrıntılı Bilgi:

Elçin Erener

YOGA ACADEMY HALKLA İLİŞKİLER

Mobile: 0 532 284 17 90

E-mail: [email protected]

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183