Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

TOPRAĞIN KADINLARI

 Aynı yıl,  Yves Rocher Vakfı-Institut de France, “Toprağın Kadınları” projesini lanse etti. ”Kar amacı gütmeden, çevre, eğitim,toplum konularında fayda sağlamak için emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı” hedefledi. Bugün, 2017 itibariyle “Toprağın Kadınları” projesi kapsamında 50’den fazla ülkeden 375 kadın doğaya, topluma,eğitime katkı veren projeleri için ödüllendirildi ve toplam 1.8 milyon euro ödül dağıtıldı.

Yves Rocher Vakfı - Institut de France tarafından yapılan proje Türkiye’de üçüncü kez bu sene yapılacak.

Toprağın Kadınlarıprojesi 3 temel başlığı kapsamaktadır.

1.Biyoçeşitlilik: Çevre yararına bir bitki türü ve ya tabiat alanlarının koruma altına alınmasını sağlamak.

2.Toplum: Çevre yararına alınan bir aksiyon ile,toplumun refahına sürdürülebilir katkıda bulunmak.Bu kapsamda “Kadın özgürlüğü ve cinsiyet eşitliğine destek” de çok önemli bir alt başlık olmaktadır.Bununla da Birleşmiş Milletlerin,1000 yıl kalkınma hedeflerinden birini desteklemiş oluyoruz.

3.Eğitim:Çevre ile ilgili bir konuda çocukların ve gençlerin bilinçlenmesini sağlamak.

Sizin de çevre koruması amaçlı bir projeniz mi var?

 

Bioçeşitlilik, toplum veya eğitim alanlarından birine hizmet eden çevre projenizi  geliştirmek için destek arıyorsanız  Yves Rocher Vakfı’nın “Toprağın Kadınları” projesine başvurun! 

www.yvesrocher.com.tr  adresinden EYLÜL ayı sonunda kadar başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183