Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

MEMLEKETLERİNİ UNUTMADILAR!

BATMAN’A ÇIKARMA YAPTILAR

İstanbul Batman Kültür Evi Yöneticileri gerçekleştirdikleri sosyal proje nedeniyle 5 gün boyunca Batman’ın tüm ilçelerinde çalışma gerçekleştirdi. Esenyurt Belediyesi’nin desteği ile 6 köy okuluna Yarını Aydınlat ekibi ile kütüphane yapan Dernek Yöneticileri yine Esenyurt Belediyesi ile projelendirdikleri spor malzemeleri ve kitapları bu okullara hediye etti. İstanbul Batman Kültür Evi yöneticileri ayrıca bu 6 okulda tespit ettikleri yaklaşık 1050 öğrenciye kendi imkanları ile elde ettikleri ayakkabıları hediye etti.

‘ÇOK ANLAMLI BULUYORUM’

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran İstanbul’dan kalkıp gelen ve tüm ilçelerde çalışma yapan İstanbul Batman Kültür Evi’nin bu çalışmasını çok anlamlı bulduğunu belirtirken, ‘İnsanların İstanbul’dan gelip kendi memleketlerinde ki ihtiyaç sahiplerine dokunmalarını çok anlamlı buluyorum. Bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm ilçelerimizde okuma kampanyası başlattık. Batman Kültür Evi’nin bu projeleri ilimize ve ilçelerimize gerçekten çok ciddi katkı sunmuştur. Tüm yönetici arkadaşlarımıza ve kütüphaneleri kuran genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

GİDİLMEYEN OKULLARI HEDEFLEDİK

İstanbul Batman Kültür Evi olarak Batman İlinin en ücra köşelerinde ki okulları tercih ettiklerini ifade eden dernek basın sözcüsü ve aynı zamanda başkan vekili Gazeteci Emin Beyaz, ‘Memleketimizde ki okullarımıza ve minik yavrularımıza dokunmak için yola çıktık. 4 farklı çalışma gerçekleştirdik. Yarını Aydınlat ekibiyle okullarımıza kütüphane kurduk.




Esenyurt Belediyemizden temin ettiğimiz spor malzemelerimizi ve kitaplarımızı tespit ettiğimiz okullara verdik. Ayrıca kendi bütçemizle temin ettiğimiz ayakkabıları minik kardeşlerimize hediye ettik. Her şeyi devletimizden beklemek doğru olmaz. Onların da ulaşamayacağı yerler olabilir. Lakin bizim ulaştığımız okullar ve minik kardeşlerimiz işte bu anlamda değerlendirilebilir. Katkı sunan her kese teşekkür ediyorum. Dilerim bu çalışmamız diğer STK’lara örnek olur’ dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİNİ VERDİK

Batman Kültür Evi olarak projelendirdikleri çalışmanın birçok anlam taşıdığını belirten Dernek Başkanı Burhan Şaşmaz, ‘Projeye anında karar verdik ve hayata geçirdik. İnanılmaz güzel günler geçirdik. Çocukların ve öğretmenlerin mutluluğu görülmeye değerdi. Tabi birde şehitlerimizi unutmadık. Tüm okullarda Yarını Aydınlat gençliği ile kurduğumuz kütüphanelere şehitlerimizin adını verdik. Geçtiğimiz yıllarda bir saldırıda şehit olan Aybüke öğretmenimizi de unutmadık. Kozluk ilçesinin Oymataş köyündeki Şeyhçoban Ortaokulu'ndaki kütüphaneye, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Gercüş'ün Yemişli Köyü İlkokulu'ndaki kütüphaneye şehit öğretmen Necmettin Yılmaz, Beşiri'nin Doğankavak köyündeki kütüphaneye, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan, Sason ilçesinde hizmete giren kütüphaneye Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Hasankeyf ilçesindeki kütüphaneye de şehit polis Yusuf Erin'in adı verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

İŞTE O OKULLAR

İstanbul Batman Kültür Evi Derneğinin Batman İlinde gerçekleştirdiği projelerini paylaştığı okulların isimleri şunlar.

Batman Merkez Şeyh Orta Okulu

Beşiri Doğan Kavak İlk Okulu

Hasankeyf Karaköy Orta Okulu

Hasankeyf İmam Hatip Orta Okulu

Sason Derince İlköğretim Okulu

Kozluk Yeni Çağlar İlköğretim

Gercüş Yemişli İlköğretim Okulu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183