Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Masal Müzesi çocukların akınına uğradı

 

KARTAL- Kartal Masal Müzesi’ne gerçekleştirilen ziyarette, Kartal’da bulunan iki anaokulunun öğrencileri unutulmaz bir gün geçirdi. Özel Kırmızı Şeker Anaokulu ve Küçük Mucitler Anaokulu’nda eğitim gören toplam 100 öğrenci, bazılarını okullarında da dinledikleri masalların tarihinin ve oyuncaklarının yer aldığı müzeyi gezdi. Türkiye’nin ilk Masal Müzesi’ni ziyaret eden minikler, masal kahramanlarını heykellerine büyük ilgi gösterdi.

 

EĞLENCELERİ GÖRÜLMEYE DEĞER

 

Öğretmenlerinin refakatinde müzeyi gezen öğrenciler, müzenin girişinde bulunan, dünya masallarının mimarı yazarların ilk basım kitaplarını ve bu masallardan esinlenerek yapılan tarihi oyuncakları inceleyerek onlar hakkında görevlilerden bilgi aldı. Hatıra fotoğrafları çektiren çocuklar,kitaplık bölümünde yer alan HansChristian Andersen’in Türkiye’deki ilk ve tek heykelini görme fırsatını da yakalamış oldu.Bodrum katında yer alan mağara ve deniz korsanlarını da ziyaret eden minikler, sihirli aynalarda şekilden şekile giren görüntülerine bakarak eğlendi.

 

Kent YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183