Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece Kudüs için meydanlara indi

 Düzenlenen yürüyüşe, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Ömer İlhan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, MHP İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Küçükçekmece Kaymakamı Kudüs ile ilgili mesajında, “Hepinizle gurur duyuyorum. Dünyadaki Müslümanların eziyet çektiğini göre göre bir şey yapamamak insanı üzüyor ağlatıyor. Rabbim, oradaki tüm halklara derman versin. Şu unutulmamalıdır ki, İslam’ın zaferi kesindir. Biz tarih boyunca dünya tarihi boyunca her zaman mazlumun yanında olduk, zalime boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

‘BİZ BUNUN FARKINDAYIZ’

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Müslümanların böyle bir karara sessiz kalmayacağını ifade ederek, “Sevgili kardeşlerim, bizim burada toplanmamız acaba Kudüs’e  nasıl bir medet verecek?  ABD düşüncesinden mi, İsrail yapmak istediklerinden mi vazgeçecek? Belki de hiçbiri olmayacak. Ama biz Müslümanız ve bu işe seyirci kalmayacağımızı göstermek için buradayız. Kudüs’e göz koymanın, yarın Suriye’ye, öbür gün Bağdat’a, bir sonraki gün Mardin’e, bir sonraki gün Edirne’ye göz koymak olacağının farkındayız. Biz de farkındayız demek için bu meydandayız. Duyarlılığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

 





‘BARIŞ SİMGESİ OLARAK GÖRÜYORUZ’

 

Konuşmasında “Kudüs 3 dinin de kutsal mekanıdır” diyen Karadeniz, “ Bu anlamda biz, Kudüs’ün kalbine saplanan bu hançer için aklı başında her Müslümanın feryad ettiğini biliyoruz. Her Hristiyan’ın bu meseleye feryad etmesi , her Yahudi’nin feryad etmesi gerektiğini biliyoruz. Kudüs’ü bir barış simgesi olarak görüyoruz. Bugün Kudüs sadece Müslümanların kırmızı çizgisi değil, aklı başındaki bütün Yahudi ve Hristiyanların kutsal çizgisi olması gerektiğini biliyoruz. Böyle bir hıyanetle umarım kan dökülmez. Olup bitenlere seyirci kalacak bir Dünya Müslümanlığı olmadığınının bilinmesi gerek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya Müslümanlarını bir toplantıya çağırmasının belki de bugüne kadar Müslümanlar anlamında yapacağımız en kıymetli toplantılardan birisi olacaktır” diye konuştu.

 

‘HERKES BİR OYUN OYNUYOR’

 

Karadeniz konuşmasının sonunda, “Şu anda herkes bir oyun oynuyor. Herkes bir hesap yapıyor. ABD’nin de İsrail’inde yapmak istediği şey, sadece Kudüs meselesini bir sahiplenme olarak görmememiz gerekir. Kudüs üzerinden Ortadoğu’ya yeni bir dizayn verme çalışmasının başlangıcıdır. Müdahale için kargaşa, kan, gözyaşı lazım. Bizim buradaki Kudüs hassasiyetimiz, asla sadece bir Yahudi düşmanlığı değil, Osmanlı İmparatorluğunun, Türkiye cumhiuriyeti’nin  Yahudi vatandaşların ne kadar hamisi olduğunu herkes biliyor. Şuan da Türkiye’de pek çok Yahudi vatandaşı var. Bizim onlarla hiçbir hesabımız yok. Bunu biliyorlar. Bizim hesabımız Siyonizmle, bizim hesabımız hain ve şeytan düşüncelerle. Yapılmak istenen provakosyanlara gelmemeliyiz. Müslümanlar bu meselede sessiz kalmayacak. Bizde başımıza gelen bunca hadiseden sonra kardeş kardeşe bir olmak, iri olmak diri olmak zorundayız. Kardeşler arasında sevgiyi dayanışmayı kaybetmemeliyiz”  ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183