Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi belediye

Bu haber kez okundu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İstanbulluların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden ve bayramın barış ile huzur getirmesini dileyen Başkan Kadir Topbaş, kurban ibadetinin hijyenik ortamlarda usulüne uygun kesilmesini sağlamak amacıyla 2004’te göreve geldiklerinde kurban kesim noktaları oluşturduklarını söyledi.

Vatandaşların kurban ibadetini en güzel şekilde yapması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve kurban kesim noktalarıyla her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Kurban kesimi konusunda geldiğimiz nokta başarılı. Şu anda İstanbul genelinde 4 tanesi Avrupa, 3 tanesi Anadolu yakasında olmak üzere toplam 7 kurban satış ve kesim merkezimiz var. Bu sene toplam 224 bin metrekare alanda 12 bin büyükbaş, 2 bin civarında küçükbaş hayvan alıcılarını bekliyor. Kesimlerde aynı noktada dini vecibelere uygun ve modern bir şekilde yapılıyor” diye konuştu.

Bu modern kesim alanlarında çevre kirliliği, hastalıklar ve kötü görüntüler ortaya çıkmadan kurban kesme ibadetinin gerçekleşebildiğine dikkat çeken Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kurban hazırlıkları ve kesimi konusunda ilçe belediyelerine de deste verdiklerini, kırsal bölgelerde de vakıf ve derneklere destek olduklarını belirtti.

Başkan Topbaş, “Vatandaşlarımızdan da bu vecibeyi yerine getirirken hassasiyetle davranmasını, hayvanlara iyi muamele etmesini bekliyoruz. 15 milyonluk bir şehirde kuran kesim noktaları oluşturmak ve insanlarımızı eski alışkanlıklarından vazgeçirmek çok kolay değil. İstanbul’un tamamına yetmiyoruz belki ama çok önemli bir noktaya geldik. Kurban satış ve kesim merkezlerimizde temizliğe çok önem veriliyor. Hayvanların altları sürekli temizleniyor, yemleri veriliyor. Hiçbir koku ve kötü görüntü yok. Kurban satışı yapanlar da daha önce çok kötü şatlardayken, bu tesislerde hijyenik ortamda hizmet veriyorlar” ifadelerini kullandı.

İBB KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI

İstanbul’da modern donanımlara sahip kesim ve satış yerleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurban kesimi ve bayram boyunca yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek için gerekli çalışmaları sürdürüyor. İBB 153 Beyazmasa, her türlü talepleri en kısa sürede çözüme kavuşturmak için 24 saat hizmet veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere 7 ayrı noktada kuracağı kesim alalarında, her yıl olduğu gibi bu yıl hizmet verecek. Satış ve kesim alanlarının temizlik ve bakımını titizlikle yürüten İBB Ekipleri, kurbanlıkların gireceği 17 Ağustos Perşembe gününe kadar hijyenik ve sağlıklı bir ortamda satış ve kesimlerin yapılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İstanbul’da 4 tanesi Avrupa Yakası, 3 tanesi de Anadolu Yakasında olmak üzere toplam 7 adet kurban satış ve kesim alanımız bulunuyor. Alibeyköy, Kayaşehir, Avcılar, Haraççı, Ataşehir, Pendik ve Paşaköy’deki satış ve kesim alanımızın toplam alanı 244 bin metrekare. Toplam büyükbaş hayvan kapasitesi 11.896 adet, toplam küçükbaş hayvan kapasitesi ise 1.700 adet.

Arnavutköy (Boyalık, Hacımaşlı, Yassıören), Çatalca (Akalan, Halaçlı), Eyüp (Akpınar), Silivri (Akören) ve Şile (Doğancılı) ilçelerimizdeki kırsal mahallelere de modern kurban alanları kuruldu. Ayrıca, kurban kesim hizmeti yapan vakıf ve derneklere 75 Adet 7 Kefeli Terazi, 50 Adet Tezgahlı Et Kesme Hızarı, 50 Adet Seyyar Kompresör, 150 Adet Et Taşıma Arabası, 45 Adet Elektrikli Caraskal, 50 Adet Kılıç Testere, 15 Adet Manuel Caraskal, 120.000 Adet Kurban Eti Poşeti ve 25.000 Adet Kurban El Kitabı verildi.

İBB, 1.125 vatandaşa MEB ve İSMEK sertifikalı ‘Hijyenik ve Teknik Kurban Kesim Eğitimi’ verdi. Kurban Bayramı öncesinde, tüm kurban satış ve kesim yerlerimizi denetleniyor. Kaçabilecek kurbanları yakalama amaçlı olarak 8 ayrı ekiple hizmet veriliyor. Ayrıca, ios ve google play’den ücretsiz İBB Kurban yazılımını indiren vatandaşlar, kurbanla ilgili her türlü bilgiye cep telefonu ve tabletlerinden ulaşabiliyor.


İBB SATIŞ VE KESİM ALANLARI

ALİBEYKÖY KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Güzeltepe Mah. Atatürk Cad.İBB Lojistik Destek Merkezi KarşısıEYÜP
Kesimhane Sayısı:2-Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:1.470-Alan: 4.940 m2


AVCILAR KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Bahçeşehir - Esenyurt yolu doğa parkı Cad. Isparta kule ViyadüğüAVCILAR

Kesimhane Sayısı:2-Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:900-Alan: 23.000m2


ATAŞEHİR KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Ataşehir Ferhat Paşa Mah. Büyükbakkalköy YoluATAŞEHİR

Kesimhane Sayısı:2-Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:1.122- Alan:  34.553,61m2


SANCAKTEPE KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Paşaköy Mah. İsmet İnönü Cad.SANCAKTEPE

Kesimhane Sayısı:3-Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:2.500- Alan:  55.000m2


KAYAŞEHİR KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Kayabaşı mah. 19. Bölge 2. Kısım YanıBAŞAKŞEHİR

Kesimhane Sayısı:4-Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:2.244- Alan:  47.000m2

ARNAVUTKÖY KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Haraççı Mah. Behice SokakARNAVUTKÖY

Kesimhane Sayısı:2-Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:1200- Alan:  10.000m2


PENDİK KURBAN SATIŞ ALANI

Adres: Kurna Mah. Kurtdoğmuş yolu.PENDİK

Kesimhane Sayısı:5- Büyükbaş Hayvan Kapasitesi:2.460

Küçükbaş Hayvan Kapasitesi:300- Alan:  60.000m2

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183