Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

HADİ Daha Yeşil Daha Huzurlu

 

Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partili Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan ilçedeki 15 temel soruna 130 proje vaadiyle halkın karşına çıktı. Daha yeşil daha huzurlu bir Başakşehir için imar problemlerine çözüm getireceklerini söyledi.  İlçe nüfusunun büyük çoğunluğunun yaşadığı Orta bölgenin kanayan yarasının imar olduğunun altını çizen Akmugan “ En temel mesele barınma hakkıdır, imar meselesi çözülecek. Derman Belediyeciliğinde imar mağduriyetlerine yer yok. Derman Belediyeciliğinde vatandaşa dert yok.  Bakanlık marifeti ile kararlar alan ilçeyi Ankara’dan parti genel merkezinden yöneten bir siyasi anlayışla yönetiliyoruz.  Çünkü yerinden yönetmek vizyon meselesidir. Yerel demokrasi kavramı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı doğrultusunda, evden sokağa, sokaktan mahalleye, mahalleden bölgelere kadar her alanda etkin kılınacak.Çünkü demokrasi yerelden başlar. Şehir halka, halk şehre aidiyet hissedecek. Halkı etkileyecek her önemli kararı, halkın kendisinin karar verebilmesi sağlanacak... Çünkü; mahalle meclisleri ile irade halkta olacak.

Sivil iradenin, yönetimde yer alması sağlanacak. Mahalle Meclisleri ile halk kendi kararlarını kendisi karar verecek. Etkin bir demokrasi ortamı sağlanacak” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan İmar hususunda tüm projelerin halkın çıkarlarına öncelik tanınarak yürütüleceğini, ranta değil, halka hizmet edileceğini vurguladı.

 

DAHA YEŞİL DAHA HUZURLU

İlçemizdeki yeşil alan miktarı, dünya standartlarının çok gerisinde. Daha yeşil bir çevre için, çağdaş yaşam standartları sağlanacak.

 

TÜM İNANÇLARA ADALETLİ ÇÖZÜMLER

İbadethaneler arasında ayrımcılığa son verilerek, ihtiyaç duyulan yerlerde eşitlik ve adaletle cem evi ve camilerin yapım ve onarım işleri desteklenecektir.

 

AFET TOPLANMA ALANLARI DEPREM HARİTASI

Başakşehir Deprem Haritası, Etüt, Afet ve Toplanma Alanları oluşturulacaktır. Rantçılara değil, halkın güvenliğine hizmet edeceğiz!

 

HOŞDERE MEYDANI VE MODERN YENİLEME PLANLARI

Hoşdere Kent Meydanı yenilenecek ve bölgeye uygun imar planlamaları yapılacak.

 

ZİYA GÖKALP MH. İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK

Ziya Gökalp Mahallesinin 413.964 metrekarelik kısmı afet Riskli Alan’ ilan edildiği halde bu durum mahkeme kararı ile iptal edilmiştir Mahallemizin imar sorunu takip edilecek. Yeni imar planları çıkartılacak.

 

ŞAHİNTEPE VE GÜVERCİNTEPE MH. İMAR MAĞDURU KALMAYACAK

Şahintepe ve Güvercintepe mahallelerinin bir kısmı rezerv alanı sınırlarında. Güvercintepe Mahallesinin, bir kısmının mülkiyeti ilçe belediyesine ait diğerleri ise hisseli ve ifrazlı tapulu arsalardır. Ayrıca, Güvercintepe mahalle sakinleri, 4706-775 sayılı yasalardan doğan haklarının kullandırılmasını, kamulaştırma alanında kalan maliklerinmağduriyetlerinin sonlanmasını talep etmektedirler  “YERİNDE dönüşüm planları” ile mahalle sakinlerinin lehine kararlar alınacak ve uygulanacak. Hiç kimse mağdur edilmeyecek, komşusundan ayrılmaya zorlanmayacak.

 

BAŞAK MAHALLESİNDE KOMŞULUK KORUNACAK

Başak mahallesi sakinleri için, komşuluğun, bahçelerin ve site içi olanakların yok edilmeden, evlerin yenilenebilmesini sağlayacak planlar yapılacaktır.

 

OLİMPİYAT KÖYÜ ÇEVRESİNDE HALKIN LEHİNE ÇALIŞACAĞIZ

Olimpiyat köyü çevresinde, arsa mağduru olan vatandaşlarımızın haklarını biz savunacağız.

 

KAYABAŞI KÖYÜ HUZUR BULACAK

Bölge parsellerindeki TOKİ şerhinin kaldırılmasına yardımcı olunacak. Halk huzur bulacak. 

Halk arasında ‘Filistin Mahallesi’ diye bilinen mevkide   ikamet eden vatandaşlarımız için aynı bölgede belediyemize ait arsalar tahsis ederek alternatif çözümler üretilecektir.

 

Göçmen Konutları’nın rant amaçlı imarlaştırılması engellenecektir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183