Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Beşiktaş’ta Anıldı!

 Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı, 24 Ocak 1993’te suikaste uğrayarak hayatını kaybeden usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için Beşiktaş’ta bulunan anıtı önünde anma programı düzenledi. Anma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beşiktaş CHP İlçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşma gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: ‘’ Olayın olduğu gün ben 11 yaşındaydım. O günü hiç unutmam. Biraz önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’yla birlikteydik. Yine faili meçhul bir cinayete kurban gitmiş Çetin Emeç’in evini ziyarete gittik, oradan geliyoruz. Bu ülke çok yürekli yiğitler yetiştirdi. Çetin Emeçleri, Bahri Uçokları, Türkan Saylanları ve Uğur Mumcuları yetiştirdi. Onlar tek bir şey için mücadele ettiler. O da bağımsız adaletin var olduğu hakça, eşitçe yaşanabilecek bir dünya için hayatlarını feda ettiler. Bizde bu yoldan devam ediyoruz. Kendisi hukuk fakültesindeki eğitimini bitirdikten sonra insanlar sadece söylediklerinden değil, sustuklarından da sorumludur diyerek gazetecilik hayatına başladı. Dürüst, ahlaklı, namuslu, tam bağımsız Türkiye’yi görev aldığı bütün yerlerde dile getirdi. Bizim yolumuzda onların hayatlarını feda ettiği bu yoldan geçirmek ve tam bağımsız Türkiye idealini devam ettirmek ve bunu bulunduğumuz bütün yerlerde korumak bizim temel sorumluluğumuzdur’’ dedi.
Anma töreninin sonunda sevenleri Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfiller bıraktı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183