Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

“ESENYURT’TA, KUDÜS YALNIZ DEĞİL MİTİNGİ”

 Dev sahne kurulan Yeni Belediye Meydanından, Filistinli Müslümanlara ve Kudüs’e Esenyurtlu binler hep bir ağızdan destek çağrısı yaptı. Düzenlenen mitinge Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sivil toplum kuruluşları ve binlerce Esenyurtlu katılım sağladı.

Programda imam hatipli gençlerden oluşan Grup Mesaj sahne alarak seslendirdikleri ilahiler ile Filistinli Müslümanların yalnız olmadığının mesajlarını verdiler. Grup Mesaj ardından Tasavvuf Musiki sanatçısı Murat Belet sahne aldı.





 “Kudüs bizim imtihanımızdır”

Esenyurt Yeni Belediye Meydanında düzenlenen Kudüs’ü Düşünme ve Destek programına İlahiyat Profesörü ve televizyon programcısı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ta katıldı. Karataş söz alarak Kudüs’ün önemini anlattı.

Karataş, “ Bugün İslam’ın ve Müslümanların yeni bir testten, sınavdan geçtiği bir gündür. Bugün bir imtihanla daha karşı karşıyayız. Bugün ABD’nin inşallah çöküşüne de sebep olacak, başındaki kişinin aldığı ve o yamyamları andıran attığı imzası ile yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfa biliniz ki İslam’ın vahdetinin oluşma sayfasıdır. Müslümanlar Kudüs meselesinde aynı yürek ve aynı iman ve aynı ses olacaktır ve bunu bugün görüyoruz. 15 Temmuz’da bu millet canını malını feda etmeyi ve ölmeyi öğrenmiştir. Bu millet bugün Kudüs içinde yine aynı iman ve inançla bunu sergilemeye hazırdır. Kudüs artık imtihanımızdır, zalimlerin imtihanıdır. Bazı İslam ülkelerinin başındaki münafık ve zalimlerin gitmeleri için imtihandır. Kudüs imtihandır ve iman ehli ile imanlının, mümin ile kâfir’in ayrılacağı sınav günündeyiz artık” dedi.

Pro. Dr. Mustafa Karataş konuşması ardından Kudüs için ve tüm İslam âlemi için dua ederek Esenyurt ’tan ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183