Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Nasıl Cevap Verdi kent yaşam gazetesi

Bu haber kez okundu.

Büyükçekmece’de “Organize İşler”

DAVA GASPTAN ALINIP ORGANİZE SUÇLARA VERİLDİ

Mahkeme dosyasına da yansıyan ifade tutanağında başına gelenleri tek tek ve tarihleriyle birlikte anlatan Murat Demir’in iddia ve suçlamaları yenilir-yutulur türden değil. Demir’in anlatımlarına göre Büyükçekmece’de “Organize bir gasp çetesi” var. Ve tehdit altındayız, saklanıyoruz, bunlar emniyet tarafınca alınmadan sokağa çıkmayacağız. Benim dışımda onlarca insan var bu şekilde organize bir yöntemle malına çökülen. İnsanlar, can korkusundan şikâyetçi dahi olamıyorlar. Bu çete çökertildiği zaman göreceksiniz kaç mağdur ortaya çıkacak” diyerek evini terk ettiğini ve saklı bir hayat yaşadığını söyledi.

BUNLARLA TİCARET Mİ YAPTINIZ? NE OLDU, NASIL SARDILAR SİZİ? 
Satın aldığı dairenin aslında başkasına ait olduğunu söyleyen Murat Demir, ‘’Ben ilk önce M. P isimli şahısla tanıştım. Daha sonra ise M.P beni bunlarla yani Ö. K’le tanıştırdı. Ve bana ilk önce Ö. K’te 700 bin tl değerinde bir daire olduğunu, Ö. K’ünde kendisine 300 bin TL borcu olduğunu, kendisine 400 bin TL vermemi, geri kalan 300 bin TL’yi ise ileride müsait bir zamanda ödeyebileceğimi söyledi ve beni ikna ederek bu daireyi aldırdılar. 400 bin TL’yi Ö.K’e verdim ve tapuyu aldım. Asıl sarmal ve kumpas bu alış verişten sonra başladı. Daha sonra ortaya çıktı ki, bana sattıkları daireyi ilk sahibinden kredi kullanacağız diye emaneten almışlar. Şimdi dairenin içindeki adamı da çıkartamıyoruz, orada da sıkıntı yaşıyoruz. Yani bir nebze onu da dolandırmışlar. Sonra zaten film bizde koptu. ‘’ diye anlattı.



EŞLERİMİZ ÜZERİNDEN YÜKLÜ MİKTARDA PARA TRANSFERİ YAPTIK
Daire alış verişinden sonra Ö. K’ün kendisiyle iyi ilişkiler geliştirmek adına devamlı ziyaretine geldiğini belirten Demir, ‘’Sürekli arayıp soruyor ve ofisime gelip gidiyordu. Bana hep yakın durmaya çalıştı ve bir şekilde yakınlaştı bana. Yakınlaşınca da aramızda para alışverişleri oldu. Yüklü miktarlarda borç aldım, borç verdim gibi. Bu para transferleri de hep eşlerimizin hesapları üzerinden döndü. Benim eşim şirketin sahibi olduğu için ister istemez hesaplar resmi kanal olan şirket hesabından alınıp- verildi. Öte yandan ise Ö. K’ün eşi adliyede memur ve bir memurun hesabında bu kadar yüklü paralar nasıl döndü onu da adalet sorgulasın’’ dedi.



ÇEKLERİ SAKLADI, İKİNCİ KEZ TAHSİLATA KOYDU
“Kumpasa düşürüldüğünü” iddia eden Murat Demir, açıklamasına şöyle devam etti: M.P, E.C. ve Ö.K üçgeninde süre gelen ilişkimiz ve ticaretimiz belli bir noktaya yani “kumpas” anına kadar gayet sağlıklı gidiyordu. Ne zaman ki, Ö. K’e verdiğim ve parasını ödememe rağmen alamadığım çekler daha sonra ortaya çıkıp yeniden tahsilata kalkıştılar işte O zaman “kumpasın” farkına vardım. Oysa çekleri istediğimde “kayıp oldu, bulup vereceğim ” denmişti ve ben kayıp ilanı verecektim verdirtmediler. 



BİRAZ DİRETİNCE VURULDUM
Demir: Çek konusundaki tartışmamız sonrası, Ö. K ve diğerleriyle aramız iyiden iyiye açıldı. Bana sürekli baskılar yapmaya başladılar. Ve zaten akabinde 15-20 gün sonra vuruldum. Bu sefer M.P ’ın o dairelere olan alacağını benden tahsil etmeye çalıştı. Ondan sonra benim kefil olduğum, M.P. mesela bir arkadaşımın borcu olan parayı benden tahsil etmeye çalıştılar. Yetmedi, benim mallarıma çökmek için Ö. K ve arkadaşları çeşitli bahanelerle sözde ticari zarar etmişler gibi gösterim her defasında farklı rakamlar kestiler. Ve toplamda hiçbir borcum olmamasına rağmen uydurma alacaklar yaratarak bana zorla İki milyon iki yüz bin lira tutarında senet imzalattılar. 



KAMERA ÇEKİMİ EŞLİĞİNDE SENET İMZALATTILAR
Kendisini zorla bir araca bindirerek Gürpınar’da bir mekana götürdüklerini söyleyen Demir” bu kişiler kendi aralarında bir de cemaat kurmuşlar ve beni kapalı bir mekana aldılar. Burada bana kamera eşliğinde zorla senet imzalattılar’’ diye belirtti.



EŞİMEDE ZORLA İMZA ATTIRARAK HİSSELERİ ALDILAR
Kendisine farklı bir mekanda borç senedi imzalattırıldığını söyleyen Demir, aynı şekilde eşine de yine çocuğunun önünde ve alttan silah gösterilerek şirket hisselerine el koydular” dedi.

Yaşadıklarının tamamının dava dosyasında olduğunun altını çizen Demir” bu saatten sonra son sözü Türk adaletinin vereceğini söyledi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar Cumhuriyet Savcısına anlattığını söyleyen Demir, Savcı bey dosyası GASP büroya ve Organize Suçlar Bürosuna gönderdi. En kısa sürede her şeyin ortaya çıkacağına olan inancım tam olmakla beraber, can güvenliğimiz için evimizi terk ettik, akrabalarda kalıyoruz” dedi.



EMNİYETTE KÖSTEBEKLERİ VAR
Hisseleri devretmeden ve borç senedi imzalamadan önce kendisini tanımadığı birinin vurduğunu ve “ akıllı olun imzalayın” dediğini de sözlerine ekleyen Demir: ne acıdır ki ben vurulduktan sonra olay polise intikal etti ve ben karakola giderek ifade verdim. İfademde vuran şahsı gördün mü diye sordular, görmediğimi söyledim. Peki şüphelendiğin birileri var mı diye sordular ve bana güvence olsun diye de bak ben gizli olarak yazacağım bir tarafa gizli dosya oluşturacağım, için rahat olsun kim varsa çekinmeden söyle denmişti. Ben de bildiklerimi, yaşadıklarımı ve şüphelendiklerimi söyledim. Ö. K’ün ve diğerlerinin ismini verdim. Akşam oldu adamlar beni aradılar. Karakol’daki ifademin ses kaydını bana dinlettiler. İnanamadım ama bunu da emniyet müdürüne söyledim. Yani, adamların emniyette de köstebekleri varmış’’ diye şaşkınlığını ifade etti.

Haber merkezi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183