Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol 13 Bin Kişi

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’dan Kudüs deklarasyonu

 ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı tüm Türkiye’de tepki topladı. Bağcılar Belediyesi Meclisi de 2017’nin son meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi. Mecliste grupları bulunan AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Bağımsız meclis üyeleri adına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ortak hazırlanan deklarasyonu okuyarak Trump’ın bu sorumsuzca yaptığı beyanatı kesin ve tartışmasız bir dille reddettiklerini duyurdu. CHP grubu adına ise meclis üyesi Ümit Yurdakul, İsrail’in başkenti olduğu kararını tanımadıklarını belirtip ABD Başkanı Trump’ın sözlerini kınadı.

Çağırıcı meclis adına okuduğu ortak bildiride şunları söyledi:

‘KİMSENİN KEYFİ KARARLARINA BIRAKILAMAZ’

İlk kıblemiz ve göz bebeğimiz olan Kudüs, aynı zamanda biz Müslümanların başkentidir. Başta kıblemiz Harem-i Şerif olmak üzere 3 semavi dine özgü mekanlarıyla tarihi, kültürel, dini kimliğini kazanmış ve bu niteliğiyle kutsal bir şehirdir. Kudüs’ü değerli ve anlamlı kılan bu özel statüsüne sahip çıkmak, korumak, adil, kalıcı, dengeli, tarihi ve manevi haklara riayet eden, barış içinde bir dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Kudüs merkezli Ortadoğu coğrafyasında insani, ahlaki, siyasi anlamda büyük bir dram yaşanmıştır. Filistin Sorunu olarak adlandırdığımız ancak gerçekte bir insanlık sorunu olan bu konu ne yazık ki hala tüm dünyanın gündemindedir.

‘BM KARARINDA KABUL EDİLMEMİŞ’

1947’den bu yana tüm Birleşmiş Milletler kararlarında Kudüs’ün İsrail hakimiyeti altında bulunması kabul edilmemiş, 1967’de İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal etmesinden sonra da Birleşmiş Milletler, İsrail’i Kudüs’ün statüsünü değiştirecek girişimlerden kaçınmaya çağırmıştır. İsrail'in 1980'deki ilhak kararı, BM Güvenlik Konseyince kınanmış, bu konuda İsrail hükümetinin almış olduğu tüm kararların hükümsüzlüğü kayıt altına alınmıştır. Bu kararda ayrıca İsrail'deki diplomatik misyonların Kudüs'te bulunamayacağı da ifade edilmiştir.




‘İSTİKRARSIZLIK YAŞANACAK’

Birleşmiş Milletler kararlarıyla da defalarca teyit edilmiş olan Kudüs’ün hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır. ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı keyfi bir kararla milyarlarca insanın kaderleriyle oynamaya hakkı yoktur. Böylesi bir adım sadece terör örgütlerinin işine gelecek, çatışmalar doğuracak ve Ortadoğu’yu tekrar ateşe atacaktır. Filistin sorununu çözmek için gösterilen barışçıl çabalar, bu kabul edilemez girişim karşısında darbe alacak ve istikrarsızlık yaşanacaktır. Bu sorumsuz kararı alanlar hem kendi halkına karşı hem de tarihe karşı ayrıca hesap verecektir.

 

‘RET EDİYORUZ’

Kudüs, dar bir coğrafyada öldürmek üzerine politikasını kurmuş, kendini herkesten üstün gören kibir budalası birtakım insanların değil bizim namusumuzdur. Anaların gözyaşı, şehitlerimizin kanı, peygamberlerimizin ayak tozu ve inananların dualarıyla sulanmış toprakları kirli zihniyetlere teslim edeceğimizi düşünenler büyük bir yanılgı içindeler. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir bundan ötesi de yoktur. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Meclisi’nde grupları bulunan AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ve Bağımsız meclis üyeleri olarak kimden gelirse gelsin BM kararları hilafına, Kudüs’ün tarihi statüsünü değiştirme yönündeki bu maceracı girişimlerin yok hükmünde olduğunu kesin ve tartışmasız bir şekilde reddettiğimizi tüm kamuoyuna ifade ve ilan ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183