Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Ateş Ünal Erzen, Kerimoğlu’na Seslendi

 

Başkan Kerimoğlu’nun Millet Park’ında depreme dayanıklı, katında ve konumunda Kentsel Dönüşüm projelerini açıklayacağını söylediği toplantıda “Neden aday oldun, bu ne hırs” sorusuna cevap veren Ateş Ünal Erzen, “10 yılda yaptıklarımı, 5 yılda yok ettiğin için adayım. Borçsuz devir aldığın belediyeyi, beş yılda üzerine bir tuğla koymadan bu kadar borçlandırdığın için adayım. Şikayet eden esnafın zabıtalarından çektiği yetmiyormuş gibi, sivil zabıta hizmeti alıp borçlandığın ve bu yüzden başkanlık makamına dahi haciz getirdiğin için adayım. Atatürkçü olduğunu söyleyip, Atatürk Yaşam Köyü’nden önce Atatürk ismini kaldırıp, sonrasında elden çıkarmak için verdiğin çabadan dolayı adayım” diyerek devam etti.

Millet Parkı’nda kentsel dönüşüm projelerini açıklayacağım diyerek, vatandaşı toplayan ve projelerini İBB engelinden dolayı yapamadığını söyleyen Kerimoğlu’na cevap veren Ünal Erzen, vatandaşın ağaç budamadan, sokak hayvanlarına kadar her alanda şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Benim duyduklarımı sen duymuyor musun?” diyerek eleştirilerine devam etti.

HALKIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA NASIL YALAN SÖYLÜYORSUN?

Hakkında hiç bir dava dosyası olmadığını söyleyen Başkan Kerimoğlu’na, “Vatandaşın gözünün içine baka baka nasıl yalan söylüyorsun?” diye soran Ünal Erzen, meclisten karar aldığı halde İBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay çıkmadığı için Kentsel Dönüşüm yapamadığını söyleyen Kerimoğlu’nu yaylım ateşine tuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ilk olarak 17 Nisan 2015’te, yapılmak istenen kentsel dönüşüm teklifine CHP’li meclis üyelerinin de oy birliğiyle reddettiğini hatırlatan Ünal Erzen, “Yasaya uygun prosedür izlemediğin, proje adı altında sadece bir A4 sayfası verdiğin ortaya çıkmadı mı” diyerek devam etti.

“Kentsel dönüşüm planlarını 2017’de yeniden İBB’ye gönderen ve eksiklikleri orada tamamlarız diyen yine siz değil miydiniz? Peki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm müdürünün dahi yanına gitmediğini, halka yanlış bilgi verdiğini açıklayarak seni yalanlayarak ’tam dayaklık’ demedi mi?” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

Ünal Erzen, AK Parti ilçe başkanlığının bu konulara dair bir açıklama yapmamasını da eleştirerek, kimin kimi neden idare ettiğini anlayamadığını da sözlerine ekledi.

YAPTIĞIN PROJELERİ HALKLA BİRLİKTE GEZELİM

Bakırköy’ün depreme hazır olduğunu, 750 bin metrekare toplanma alanı, 9 helikopter pisti, 29 ana, 33 ara arteri tahliye yolu olarak belirlediklerini, 26 bin tane de çadır stoku olduklarını söyleyen Kerimoğlu’na, “Hadi gel halkı da yanımıza alalım, hep birlikte görelim” dedi

Kurumlarda devamlılığın esas olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Ateş Ünal Erzen, “11 bin 200 binada, hangi dairede kaç kişi, kaç yaşında, sürekli bir hastalığı var mı, kullandığı ilaçlar nelerdir gibi tespitlerimizi yaparak kayıt altına alınmıştık, Belediyemiz bünyesinde kurulan BAKUT vardı. Genel Kurmay’dan izin alarak Kırklareli, Lüleburgaz tarafından olası bir deprem durumunda ilk olarak Bakırköy’e gelecek arama kurtarma ekibi ile ikinci olarak Karşıyaka Belediyesi ile bir anlaşma imzalamıştık. Peki bu anlaşmalar ve protokol nerede” diye sordu.

Bakırköy Belediyesi’nin yeni dönemde kurumsal yapısının da bozulduğunu, birimler arası iletişimsizliğin had safhada olduğunu söyleyen Ateş Ünal Erzen, Kerimoğlu’nun Kartaltepe Mahallesi’nin istasyona yakın olan kısmında izolasyon ve yağmur yağdığında vatandaşın evinin sular altında kalmasıyla ilgili sorunları da başka kurumların üzerine attığını, yönetimindeki belediyenin birimlerinden dahi haberdar olmadığını söyleyerek, “Belediye yol çalışması yaparken, mahallenin yağmur kanallarını İSKİ’nin Yenikapı’ya giden sistemine bağlayacağına kaçak bağlantı yaparak logar kapağına bağlamadı mı?” dedi.

SÖYLEDİKLERİN DOĞRU İSE, ADAYLIKTAN ÇEKİLECEĞİM

5 yıllık başkanlığı döneminde söz verdiği halk kütüphaneleri, etüt merkezleri, emekli evleri, yeni parklar, yeni müzeler, yeni kız öğrenci yurdu, belediye hizmet binası, nikah sarayı projelerini söyleyen Kerimoğlu’na “Hadi birlikte gezelim, halkı da yanımıza alalım” diyerek meydan okuyan Ateş Ünal Erzen, “Var olduğunu söylediğin hizmetlerin doğruluğunu bize gösterirsen ben adaylıktan çekileceğim. Peki sen aynı şeyi yapabilir misin?” diye sordu. 

Bakırköy’de 1 cm2 yeşil alanı, spor alanını, eğitim alanını ve parkları imara açmadıklarını söyleyerek, en büyük hizmetinin bu olduğunu söyleyen Bülent Kerimoğlu’nu da ayrıca eleştiren Ünal Erzen, “Açmadım değil, açtıramadım desen bunu kabul ederdim. Başkanlığını yaptığın mecliste HAYIR diyen meclis üyelerini, aynı partiden olmana rağmen düşman ilan eden kimdi? Neden hayır dediklerini hep birlikte soralım var mısın? Yeni meclis üye listende neden sana hayır diyen bir meclis üyesi dahi yok” dedi.

Sürekli belediyeye borç bıraktığı yönündeki söylemlerini de yalanlayan Ateş Ünal Erzen, 2004 seçimlerinde belediyeyi yaklaşık 150 milyon borçla devir aldığını, başkan olduktan sonra her ay at yarışlarından aldıkları gelirin de, havaalanın gelirlerinin de merkezi hükümet tarafından kendi dönemimde kaldırıldığını söyledi.

“230 milyon borçla bıraktığım belediyeye, 250 milyon değerinde arsa kazandırarak bıraktım. Osmaniye de metro çalışmaları kapsamında 220 milyona satılan arsanın 50 milyonu ile SGK ve vergi borcu ödenmiş. Kalan 170 milyon nerede? Faaliyet raporuna da gelin birlikte bakalım”

PARKLAR İŞGAL ALTINDA

Yeni döneme 110 adet çocuk parkı bıraktıklarını, parkların ise nargile ve kafe olarak işgal altında olduğunu, belirten Ünal Erzen, konuşmasına şöyle devam etti.

“Planlar 5 binlik ve binlik olarak yapılır ve 5 binlik planları Büyükşehir, Toki, Çevre ya da Ulaştırma Bakanlığı yapar. Binlik planları ise ilçe belediyesi yapar. Planlarda lejant denen bölümde alanın yeşil alan mı, konut alanımı, turizm alanımı yoksa ticari alan mı olduğu yazar.  Eskiden her yer ağaçtı ama bir yerde ağaç olması demek planlarda yeşil alan olarak gözüktüğü anlamını taşımaz. Planda ne olarak geçtiğine bakmak, bilerek konuşmak lazım. Yok öyle Ateş Ünal Erzen yeşil alanları imara açtı diyerek arkadan konuşmak”

A PLUS İL GENEL MECLİSİ KARARIDIR

A Plus’un olduğu alanın eğitim alanı olduğunu, buranın Ateş Başkan döneminde imara açıldığı konuşmalarına da, “Burası 15 bin metrekare arazidir. Buranın 8 bin metrekaresi TOKİ tarafından AVM olarak hazırlanmıştır. 7 bin metrekaresine de okul yapılacaktı. O dönem İl Genel Meclis’i vardı ve orayı yapan müteahhitlerle Bakırköy Belediyesi dışında bir anlaşma ve protokol yapıldı. Planlarda değişiklik yaparak eğitim için ayrılan 7 bin metrekare alanı AVM yerine eklediler, buna da AKP+CHP’li meclis üyeleri ortak imza attı.  Müteahhitlerle de 2 si Bakırköy’de olmak üzere farklı ilçelerde 11 okul yapması için bir anlaşma yaptılar. İstatistiklere göre Bakırköy’de bulunan devlet okullarında eğitim gören çocuk nüfusunun yüzde 70’inin çevre ilçelerden geldiği ön görülerek bu kararı aldıkları bildirildi. Bu il genel meclisinin aldığı bir karardır. Bakırköy Belediyesi ile alakası yoktur” dedi.

SAHİLLERDEKİ YAPILAŞMA SÜRECİNİ ANLATTI

Son olarak Bakırköy sahillerindeki yapılaşmayla ilgili de konuşan Ateş Ünal Erzen, Sahillerdeki yaklaşık 280 bin metrekarelik yapılaşma sürecini anlattı.

“İlk yapılaşma 60’lı yıllarda Ataköy Plajı olarak başlamış, 83-84 yıllarında Galeria ile devam etmiştir. Sonra Demir Otel ile devam etmiş, karavan kamping kaldırılmış ve Cem Otelleri şeklinde bir yapılaşma devam etmiş. Burası zamanla Emlak Bankası’ndan TOKİ’ye geçti, Demir ve Cem Otelleri’nin yanı sıra alandaki benzin istasyonu da yıkıldı. Yıkımların ardından Galeria’dan başlayarak Hava Harp Okulu’na kadar giden yaklaşık 280 bin metrekare bir alan ortaya çıktı. Toki burayı 5 parsel haline getirmek istedi. Buraların lejantından yeşil alan yazmıyordu. Alanın 5 parsel haline getirilmesine de itiraz ettik. Anıtlar kuruluna da itirazlarımızı yaptık ve sonunda kurul bizi haklı buldu. Parselasyonlar böylece iptal edildi. İstanbul’da 6 tane anıtlar kurulu vardır. Bizi haklı bulan anıtlar kuruluna ek olarak sahildeki yapılaşmanın önünü açmak için 7. anıtlar kurulu açıldı ve Toki 7. Anıtlar Kurulu’na itiraz etti. Bu kurul sadece bu projeye onay vermek için kuruldu ve sonrasında da kapatıldı. Bu yeni kurul bizi haksız buldu ve parselasyonu yeniden kabul etti. Bakırköy Belediyesi olarak hem binlik hem de 5 binlik plan ve projelerin tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ile birlikte yaptı. Danıştaya plan itirazımızı da yaptık. Cevap olarak; alanın planları 1984’te yapılmış, 89’da tadil edilmiş. 94 ve 99’da aynı lejantlarla tadil yenilenmiş. Danıştay bizim itirazımızı mahkemeye bile taşımadı. 1999 ile 2010 yılları arasında geçen süre, zaman aşımına girdiği için itirazlarımızı dikkate bile almadılar. Bizim zamanımızda buraların ruhsatlarından belediye kasasına giren 50 milyon da belgelidir, kayıt altındadır. Peki şimdilerde öyle mi” diye sordu.

Planlamada sahilde 50 mt sahil şeridi ve sahile inen 11 tane de yol olduğunu söyleyen Ünal Erzen, yeni dönemde yeni tadil projelerine müsaade edilmesini kimsenin eleştirmediğini söyleyerek, “Hayat Regency C Blok’ta sahil şeridi de 50’den 30’a inmiş. Kemalettin Doğan isimli vatandaşın yürütmeyi durdurma davası açmış ve Bakırköy Belediye’si yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmiş. Peki bu da yalan mı” dedi.

BENİM YAPTIKLARIM, SENİN YIKTIKLARIN VAR

Son olarak Bülent Kerimoğlu’na seslenerek konuşmasını tamamlayan Ateş Ünal Erzen, “Benim yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Benim yaptıklarıma karşılık, senin yıktıkların var. Tüm bunları halkın karşısında bir arenada konuşmaya, ya da televizyon karşısında bire bir tartışmaya var mısın bana MECZUP diyen Sayın Kerimoğlu” diyerek tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183