Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

ALTI SAATTE 6 TON HAMSİ TÜKETİLDİ KARTALLILAR HAMSİYE DOYDU

 Kartallıların yoğun ilgi gösterdiği Hamsi Şenliği’ne getirilen kasalar dolusu hamsi ve helva gün boyunca uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram edildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ateş başında bir süre ızgaraları çevirerek hamsi pişirdi. Bu seneki şenliğe; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Şirket Yöneticileri, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, gazeteci ve TV programcısı Tayfun Talipoğlu, Karadeniz ve Anadolu’dan birçok yörenin dernek başkanları, mahalle muhtarları, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte, 4 ton ızgara hamsi, helva ve yüzlerce tepsi hamsi pilavı ikram edilirken, 2 ton da çiğ hamsi poşetlenerek dağıtıldı.

  Hamsi bahane Karadeniz kültürü şahane

 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, organizasyonda yaptığı konuşmada Karadeniz kültürünün yaşatılması gerektiğine dikkat çekerek: “ Hamsinin Karadenizliler için özel bir yeri var, hamsi ve diğerleri… Diğerlerine balık diyorlar. Bu kültürü Kartal Meydanı’nda sergilemeye çalışıyoruz. Kartal’da her kültürün yeri var, hamsi şenliğini de gelenek haline getirdik ve bu şenlikleri her yıl düzenliyoruz, halkımız da yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşımız bu şenlikte hem eğleniyor, folklorunu ve kültürünü öğreniyor hem de hamsisini yiyor. Bu yıl Doğu Karadenizliler Dernek Başkanımız Doç. Dr. Necmi Kurt ile festivalimizin 4’üncüsünü gerçekleştiriyoruz.  Şenliğiize katılan dernek başkanlarımıza ve siz halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Altınok Öz, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt’a Kartal heykelciği takdim etti.

Necmi Kurt da yaptığı konuşmada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal için yaptığı çalışmaları desteklediğini belirtti. Necmi Kurt, Kartallı vatandaşlara ve Karadenizlilere güzel bir gün yaşatmış olmasından dolayı Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek derneklerine yapmış oldukları yardım ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183