Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur heyecan memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

“Aile içi iletişim” konuşuldu

 

KÜÇÜKÇEKMECE- İstasyon Semt Konağı’nda düzenlenen seminerde uzman psikolog, ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu. Çocukları çok sıkmanın ve sürekli hayır demenin kötü sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Neslihan İpek, “ Çocukların her isteğine hayır derseniz toplum içerisinde sizi yorar. Ağlar, bağırır, huzursuz davranışlar sergiler. Çocuk her şeyi ister, durmaz. Siz yetişkinler olarak ne kadar çok hayır derseniz o kadar çok sorunlu çocukla karşılaşırsınız. İstediği bir şeyi almayacaksak bile, hayır yerine bir açıklama yapın” diye konuştu.

‘DUYGUSAL  ZEKA İHMAL EDİLİYOR’

Zeka gibi duygusal zekanın da çok önemli olduğunu söyleyen İpek, “EQ dediğimiz duygusal zeka zamanla geliştirilebilir. Ancak genellikle okul ve aile tarafından ihmal ediliyor. Gelecek yıllar EQ yılları olacak. Einsteinvari dahilerse duygusal zekalarını yükseltmek üzere psikolog psikolog dolaşacaklar. EQ’su düşük insanların çok zeki olsalar bile sorun çözme kabiliyetleri düşündürücüdür. Örneğin doktora mezunu insanların nasıl kendilerinden geçip kabalaşabildiklerini ya da çocuklarını niye berbat yetiştirdiklerini izleyebiliyoruz” diye konuştu.

Kent YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183