Öne Çıkanlar ezgi dış cephe boyamaları yan fülüt bulut halay

Bu haber kez okundu.

ADALAR CADI KAZANI

 

CHP’de söylentilerin ardı arkası kesilmezken, MİT Tırları davasından Hâkim karşısına çıkan ve sonrasında dosyası ayrılarak hakkında beraat kararı verilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı olduğu ve isminin yakın zamanda açıklanacağı iddiası Adlar’ı karıştırdı.

Üstüne birde CHP'nin Ermeni asıllı eski Milletvekili Selina Doğan'ın da bu süreci yakından takip edip, aradan ben çıkarım sevdasında olduğu da gelen kulis bilgileri arasında.

Selina Doğan'ın Avukat olan eşi Erdal Doğan’ın "Dersim Soykırımı" başlıklı yazısı uzun süre tartışılmış, Atatürk'ü Soykırım yapmakla suçladığı iddiaları nedeniyle tepki almıştı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın olduğu söylenen Selina Doğan'ın bazı milletvekilleri ve eski vekil Aydın Ayaydın aracılığı ile süreci yönettiği de gelen iddialar arasında.

HDP ve CHP’nin ortak adayı olarak Adalar'da yarışa katılmak istediği konuşuluyor. Selina Doğan'ın aday gösterilmemesi durumunda ise mevcut aday adayları arasında Atilla Aytaç'a sıcak baktığı ve aday gösterilmesi konusunda devreye gireceği söyleniyor.

Oysa CHP politikaları açısından kayda değer bir performans göstermediği bilinen Selina Doğan’a ada ile ilgisi olmamasına rağmen bu Erdem Gül’e olan itirazları lehine çevirmek istediği ve bu konuda da Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’na baskı yaptırdığı da kulise düşen bilgiler arasında

 

Yaklaşan Yerel Seçimlerde, İYİ Partinin haricinde HDP’den de gizli destek isteyen CHP’ye, HDP Genel Merkezinin sunduğu şartlar CHP’de huzursuzluğa neden oldu. Bu şartların arasında HDP’nin İstanbul’da iki İlçe Belediyesi istediği bununla beraber seçimde destek verilen tüm ilçelerde Meclis Üyelikleri ve bazı belediyelerde ise Belediye Başkan Yardımcılıkları talep ettiği öne sürüldü.

 

Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül isminin HDP tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildiği, seçimlere CHP adayı olarak girecek olan Erdem Gül’ün seçimi kazanması durumunda CHP’den ayrılarak HDP’ye geçeceği ancak CHP PM’deki tepkiler nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun bu teklife soğuk baktığı iddia edildi. Bunun üzerine HDP’nin yeni bir formül ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıktığı, bu formülde ise mevcut Belediye Başkanı Atilla Aytaç’a HDP tarafından destek verileceği ancak Meclis Üyeliklerinin yanında Belediye Başkan Yardımcısının da HDP’den bir ismin olacağı öne sürüldü. Atilla Aytaç’ın da bu teklife olumlu baktığı, HDP ile iş birliğine hazır olduğu iddia edildi.

HDP’nin gıyabında yapılan tüm iddialara karşılık, HDP kanadından gelen kulislere göre ise Erdem Gül adaylığı konusunda bir talepleri olmadığı, tamamen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meşhur basın danışmanlarından biri olan Okan Konuralp’in dayatması olduğu iddiası da ayrı bir komedi.

Zaten Erdem Gül’ün ceza aldığı davadan dolayı Yargıtay’da olan dosyası onandığında hükümden dolayı olası belediye başkanlığının düşeceği de konuşulanlar arasında.

Tüm bunları bilen Selina Doğan’ın da, bütün bu hesapları yaparak bu yarışa girdiği söylenirken, vatandaş asıl sözü söylüyor. “Adalı olmayana oy yok”

Kurultay sürecinde de Muharrem İnce’ye destek veren Atilla Aytaç’ın bu hamle ile hem diğer aday adaylarını bertaraf etmek hem de CHP Genel Merkezini, HDP’nin desteğiyle kıskaca almak istediği kulislerde konuşuluyor. Genel Merkez koridorlarında konuşulduğu iddia edilen en ilginç konu ise Atilla Aytaç’ın devreye CHP’li ve HDP’li üst düzey isimleri sokarak Erdem Gül’den kendisine destek istediği, Erdem Gül’ün ise buna sıcak baktığı iddiası. Atilla Aytaç’ın CHP’yi HDP oylarıyla tehdit edecek kadar cüretkar olması ve CHP PM’deki çoğu ismin bundan rahatsız olduğu ve tartışma yaşandığı iddiası CHP içerisinde rahatsızlığa neden olmuş görünüyor.

Her seçimde yeni bir küskün gurup yaratan CHP, yerelde çalışan aday adaylarını görmeyerek, Ada kültürünü, ruhunu bilmeyen insanları atamakla, Adalar’ı da kaptıracak gibi görünüyor. 

Durumdan rahatsız olan Ada Halkı, Ankara’da yaşayanların, Adalar hakkında karar vermesine ise tepki gösteriyor, atama adaylara oy vermeyeceklerini söylüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183