Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

KAĞITHANE’DE ALZHEIMER HASTALARI UNUTULMADI

   Kağıthane Belediyesi 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Alzheimer hastalarını unutmadı. Türkiye Alzheimer Derneği ile ortaklaşa düzenlenen "Alzheimer’in Sesine Kulak Ver" adlı eğitim semineri belediyenin meclis salonunda gerçekleşirken, seminere Alzheimer hastaları, hasta yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde ayrıca katılımcılara ücretsiz Alzheimer testi de uygulanarak, hastalık riski taşıyıp taşımadıkları araştırıdı.
Nöroloji Profesörü Doktor Barış Topçular tarafından sunulan seminerde hastalığın ne olduğu ve korunma yöntemleri anlatıldı. Prof. Topçular; ‘’ Alzheimer; yaşlılık veya beyin dokusunda meydana gelen yıkım sonucu ortaya çıkan, kazanılmış yeteneklerin kaybıyla sonuçlanan bir hastalık. Toplumda bunama olarak da biliniyor. Alzheimer genellikle unutkanlıkla başlıyor ve 60 yaşından sonra kendini daha sık gösteriyor. Bu nedenle ileri yaşlarda sık unutkanlıklar yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza görünün.’’ dedi.
Hastalıktan korunma yollarına da dikkati çeken Prof. Topçular; ‘’ Düzenli ve yeterli uyuyun. Stresten, kötü alışkanlıklardan ve bilhassa sağlıksız gıdalardan uzak durun. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerde bulunun. Tansiyon ve kan şekerinizi iyi yönetin. Bir dil öğrenmek de Alzheimer’dan korunmak için çok faydalı.’’ şeklinde konuştu.
Programa Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı. Başkan Öztekin Prof. Topçular ve vatandaşlara katılımlarıyla günü anlamlı hale getirdikleri için teşekkür etti. Başkan Öztekin; ‘’Yakın gelecekte projelerimiz arasında olan Yaşlılar Gündüz Hizmet Merkezi’ni faaliyete geçireceğiz. Bunun yanında yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın evlerine giderek; gerek ev işlerinde kendilerine yardım ediyor, gerek aşevimizden her gün iki öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor, hasta yatağı temin ediyor, gerekse psikolojik destek veriyoruz. Önümüzdeki süreçte de yaşlılarımıza hizmetlerimiz artarak devam edecek.’’ diye konuştu.

Hastalığın kadınlarda erkeklerden daha sık görüldüğü vurgulanıyor. 65 yaşın üzerindeki her 6 kadından biri, 11 erkekten de birinin Alzheimer olduğu belirtildi. Mevcut hastaların üçte ikisinin kadın olduğu; 60 yaşından sonra bir kadının Alzheimer olma riskinin, meme kanseri riskinden 2 kat daha fazla olduğu bildiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183