Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Peşmerge Kobani’ye girdi
Dün akşam 22:00 civarında Kobani’ye giren peşmergelere sınıra kadar özel harekat ve jandarma ekipleri eşlik etti. Peşmergelerden daha önce 10 kişilik bir grup, görev yerleri ve kullanacakları silahlarla ilgili Kobani’de önceki gün görüşmelerde bulunup geri dönmüştü. 32 araçla Kobani’ye giren peşmergeler, yolda Kürtçe ‘Biji Kobani’ (Yaşa Kobani) sloganları atarken, çevredeki bazı vatandaşlar da ‘Biji Peşmerge’ sloganlarıyla karşılık verdi. Peşmergeler Suruç’a varmalarının üzerinden 43 saat sonra Kobani’ye girdi. Kobani’ye giriş sırasında IŞİD’in havan topu saldırıları geçişi biraz yavaşlattı. Koalisyon güçleri ise geçiş sırasında IŞİD mevzilerine saldırılar gerçekleştirdi.


Güvenlik güçleri, basın mensuplarının konvoyu ilçe merkezinin sınır hattı yakınlarına kadar görüntüleyebilmesine izin verdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarından itibaren ise güzergaha geçişler yasakladı.

IŞİD İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLEDİ

IŞİD, Peşmerge grubunun Kobani'ye geçişi sırasında ilçenin sanayi bölgesinde bomba yüklü araçla intihar saldırısında bulundu. Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, çatışmaların ilçenin doğu ve güney kesiminde şiddetlendiğini vurgulayarak, Türkiye'den giriş yapan peşmerge grubunun da Tel Şeir tepesinden Kobani'ye geçtiğini dile getirdi. IŞİD'in, peşmerge güçlerinin ilçeye girdiği esnada sanayi bölgesinde bomba yüklü araçla intihar saldırısında bulunduğunu ifade eden İbrahim, olayda ölen veya yaralananların olmadığı kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183