Öne Çıkanlar Galatasaray FENERBAHÇE ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları

Bu haber kez okundu.

Yenikapı- Sefaköy metro hattının detayları açıklandı

Belediyesi ve Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü sahipliğinde yürütülen Yenikapı Sefaköy metro hattı projesinde detaylar belli oldu. Yenikapı’yı Sefaköy’e bağlayacak projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecine geçildi. Toplam 1 milyar 673 milyon 662 bin 500 TL’lik yatırımla gerçekleşecek projede 10 durak bulunuyor.
5 FARKLI RAYLI SİSTEMLE BAĞLANTISI BULUNUYOR
Metrobüs, deniz otobüsü ve 5 ayrı raylı sisteme entegre olacak şekilde planlanan Yenikapı- Sefaköy metro hattı Fatih , Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek. Hacıosman Yenikapı metro hattının devamı olacak Yenikapı- Sefaköy metro hattı birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşuyor.
Yenikapı – Sefaköy Raylı Toplu Taşıma Sistemi pik saatlik kapasitesi, dörtlü dizi , 6 kişi/metrekare ve 1,5 dakika arayla hareket kabulleri yapılarak 75.750 yolcu/saat-yön olarak belirlenmiş durumda. Hattın tamamında 440 araç bulundurulacak.
YENİKAPI-SEFAKÖY METRO HATTI GÜZERGÂHI
-Yenikapı (Mevcutta var)
-Kocamustafapaşa
-Silivrikapı
-Zeytinburnu
-Osmaniye
-Adnan Menderes
-Siyavuspaşa
-Zafer
-Çobançeşme
-Sefaköy 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183