Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

TİCARİ ARAÇ KİRALARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 Ticari araç kiralama müşteri taleplerine göre şoförlü veya şoförsüz kiralama hizmeti olarak ayrılmaktadır. Ticari araçların hem koltuklu hem de panelvan çeşitleri vardır. 6 m3 den başlayıp 15 m3'e kadar araçlar ticari olarak kiralanabiliyor.

Ticari araç kiralarken nelere dikkat etmeliyiz ?

Dikkat etmeniz gereken ve sormanız gereken en önemli şey K1 BELGESİ ( Karayolları Yetki Belgesi) olmasıdır. Kiraladığınız araçlarda K1 Belgesi yoksa trafik denetimlerinde 1.750 TL ceza yersiniz. Bu cezayı kiraladığınız firma sizden tahsil eder aslında suç kendisinindir K belgesi olmayan araç veya K2 belgesine sahip aracı size kiraladığı için suç işliyordur.

K Yetki Belgesi Nedir ?

Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre türlere ayrılır. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır;

K1 belgesi nedir ?

K1 belgesi kiraladığınız ticari aracın plakasına otomatik tanıtılır bu belge Türkiye Sınırları içerisinde aracın dolaşmasını sağlar aynı zamanda araçta yüklü olan şirketinize ait mal , ürün vb. grupların faturası olması durumunda gönül rahatlığı ile yurt dışı dolaşım yapabilirsiniz.

K2 Belgesi nedir ?

K2 belgesi araç kime aitse sadece araç sahibine ait mal-ürün taşımasını izin verir.Yani siz aracı kiraladınız aracı yüklediniz faturanız olsa daha trafik denetimlerinde araç size ait olmadığı için ve k2 belgesi araç sahibine ait olduğu için ceza yiyebilir ve aracı bağlatırsınız.

Kiralama yaparken elinde araç olmayıp sağdan soldan araç temin edip size sunanlardan K1 belgesi olmayan kişi ve firmalardan uzak durunuz. Öncelikle araç filo durumuna bakınız gerekirse çalıştığı firma referanslarını isteyiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183