Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Tarihçi isim onu işaret etti

 Ayasofya, dün 86 yıldan sonra cami vasfını tekrar kazanırken içiyle ilgili detaylar da netleşiyor. Daha önce Ayasofya Camii için halı siparişi verildiğini duyuran Ahmet Anapalı halının parasının kimin tarafından ödendiğiyle ilgili "Tüm dünyanın tanıdığı, Avrupalılar tarafından son yüzyılın Selahaddin-i Eyyübisi olarak bilinen, ümmetin Halife dediği biri verdi" yazması o kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumları yapılmasına neden oldu.



"TÜM DÜNYANIN TANIDIĞI BİRİ VERDİ"

Tarihçi Ahmet Anapalı Twitter hesabından dün akşam şu paylaşımı yaptı: "Bir kesin bilgi daha vereyim mi; Ayasofya Camii için hazırlanan 14 bin Metrekarelik halının parasını devlet vermedi. Tüm dünyanın tanıdığı, Avrupalılar tarafından son yüzyılın Selahaddin-i Eyyübisi olarak bilinen, ümmetin Halife dediği biri verdi." Anapalı'nın bu paylaşımın altına ise söz konusu kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dair yorumlar yapıldı.


DAHA ÖNCE DE HALI SİPARİŞİNİ YAZMIŞTI

Öte yandan Ahmet Anapalı haziran ayı başında da o zaman müze statüsünde olan Ayasofya için halı siparişi verildiğini şu sözlerle yazmıştı: "Kesin bir bilgiyi paylaşayım sözüm senettir. Ayasofya Camii için bugün halı siparişi verildi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183