Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri

Bu haber kez okundu.

Sinan Oğan MHP'nin alması gereken oy oranını açıkladı

MHP Genel Başkanlığı adaylarından Sinan Oğan, mevcut parti yönetimin başarısız olduğunu ve 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının da Türk milliyetçilerinin önüne başarı gibi sunulmaması gerektiğini ifade ederek, "Yüzde 16'ya başarı demek bizim kitabımızda yok. Bugün MHP'nin alması gereken oyun en az yüzde 30 olması gerekiyor" dedi.

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, mahkemenin olağanüstü kurultay yapılması yönündeki kararını, parti yönetiminin tutumunu, partinin Türk siyasetindeki yerini ve kurultay çalışmalarını değerlendirdi.

Oğan, Aydın ve Özdağ, Haber Türk televizyonundaki Teke Tek programında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplandırdı.

"DELEGELER İSTEMİŞ, 'BEN YAPTIRMAM' DİYOR"

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, genel merkezin "kurultay yaptırmama" yönündeki açıklamalarını eleştirdi. Parti içi demokrasinin çalıştırılması gerektiğini belirten Oğan, "Olağan ya da olağanüstü kongreyi istemeye yetkili organlar Anayasamızda ve siyasi partiler yasasında bellidir; ya MYK isteyecek ya genel başkan ya da delegeler isteyecek. Delegeler istemiş, 'Ben yaptırmam' diyor. Sizin olağanüstü kurultay yapma yetkiniz var ama yaptırmama yetkiniz yok" dedi.

"MHP'NİN ALMASI GEREKEN OY EN AZ YÜZDE 30"

Mevcut parti yönetimin başarısız olduğunu ve 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının da Türk milliyetçilerinin önüne başarı gibi sunulmaması gerektiğini ifade eden Oğan, "Yüzde 16'ya başarı demek bizim kitabımızda yok" görüşünü dile getirdi. Oğan, bugün MHP'nin alması gereken oyun en az yüzde 30 olması gerektiğine işaret etti.

"BUNDAN SONRA SİHİRLİ FORMÜL BULMA İHTİMALİ YOK"

Sinan Oğan, "Sayın genel başkanımız 19 senedir bu partinin lideri. 19 senede bir lider, partisini iktidar yapmak için herhangi bir sihirli siyasi formül aramayla vakit geçirse 19 senede bulurdu emin olun. 19 senede bulamamışsa bundan sonra da bulma ihtimali yoktur" diye konuştu.

"EKRAN ÖNÜNE ÇIKMAMAK HATA"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin az miting yaptığını, televizyon kanallarına çıkmadığını vurgulayan Oğan, "tarihini televizyon dizilerinden öğrenen" bir toplum varken ekrana çıkmamanın hata olduğunu ifade etti. Oğan, bir milletin önüne yeni bir şeyler konulmamasının büyük bir hata olduğunu söyledi.

"MHP'DE PARALEL YAPILANMAYA İZİN VERMEYİZ"

Oğan, MHP'de "paralel yapılanmaya" izin vermeyeceklerini bir kez daha yineledi.

AYDIN: MHP'YE KARŞI BİR ÜMİT VAR

Eski MHP milletvekili Koray Aydın ise "Türkiye'de işlerin bu kadar kötü gittiği bir ortamda herkes dönüyor, tutunacak bir yer arıyor. O zaman dönüyor MHP'ye bakıyor, ona karşı bir ümidi var" dedi. Mahkeme yoluyla kongre yapmanın kendilerinin en son isteyeceği şey olduğunu ancak buna mecbur kaldıklarının altını çizen Aydın, hukukun her şeyin belirleyicisi olduğunu ve kongre sürecinin başladığını kaydetti. Aydın, bu davanın içlerine çok sinmediği görüşünü yineledi.

"PARALEL SUÇLAMASINI ÜSTÜME ALMIYORUM"

7 Haziran seçimlerinden sonra Bahçeli'nin düşüncesine tersine AK Parti ile koalisyon yapılması gerektiğini savunan Aydın, Bahçeli'nin muhalifleri "paralelci" olarak suçlaması konusunda, "Benim hiçbir alakam olmadığını kendisi de bilir. Şahsen ben üstüme alınmıyorum" görüşünü dile getirdi.

"VEKİL SEÇİLEMEMİN NEDENİ ARDAHAN"

Sosyal medyadan gelen bir soru üzerine, Trabzon'dan milletvekili seçilememesinin partinin Ardahan hariç tüm illerde oy kaybetmesine bağlayan Aydın, Yüce Divan ile ilgili soruya karşılık, oraya kendi isteğiyle gittiği ve 11 hakimin ittifakı ile beraat ettiğini söyledi.

Koray Aydın, Bahçeli'nin yeniden kazanması halinde yollarına devam edeceklerini, kendilerinde ayrılık küslük olmayacağını vurguladı ve MHP dışında başka hiç bir yerde siyaset yapmayacağının altını çizdi.

"GENEL MERKEZ İZOLE EDİLDİ"

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ise "Şu anda MHP Genel Merkezi, ülkücü hareket tarafından izole edilmiş durumda" dedi.

Genel Başkan Bahçeli'nin Türkiye için istediği demokrasiyi ülkücüler için de istemesi gerektiğini belirten Özdağ, şöyle konuştu:

"Biz bugün Türkiye'nin otoriteleşmesinden rahatsızız. Türkiye'nin otoriteleşmesinden hem rahatsız olduğunuzu söyleyeceksiniz hem de parti içerisinde bir otoriter çizgi izleyeceksiniz, tüzükte hak olarak tanınmış bir sürecin önüne geçeceksiniz, onu uygulatmayacaksınız, doğrusu bunun kabul edilebilir bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

"ÜLKÜCÜLERİN YÜZDE 95'İ DEĞİŞİM İSTİYOR"

Zaten bunu MHP tabanı da kabul etmiyor. Şu anda MHP Genel Merkezi, ülkücü hareket tarafından izole edilmiş durumda. Yani genel merkezin arkasındaki sosyal taban desteği MHP'ye destek veren bütün seçmen kesimleri içerisinde yüzde 5'e inmiş, yani ülkücülerin yüzde 95'i MHP'de bir değişim istiyorlar."

Özdağ, Türkiye'nin parçalanma sorunu yaşadığını, milli kimliğinin çözüldüğünü, siyasal otoriteleşme ve tek adam sürecine gidildiğini ve yeni sanayi devrimini kaçırdığını, MHP'nin bunu durdurabilecekken kollektif akılla yönetilmediğini, iktidarı talep etmediğini ve proje ortaya koymadığını savundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183