Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

Silvan’da şiddetli çatışmalar sürüyor

Son iki ayda 6'ıncı kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde gün boyu çatışmalar şiddetlendi. Hendeklerin kazılı olduğu sokaklara girmeye çalışan güvenlik güçlerine, teröristler tarafından keskin nişancı silahıyla ateş açıldı. Kanas ile vurulduğu belirtilen polis memuru Necmi Çakır şehit oldu. Komiser yardımcısı Enis Kırımlı ise ağır yaralandı.

Silvan’da çıkan çatışmalar sırasında hayatını kaybeden Engin Gezici ve kendisine yardıma giden halası İsmet Gezici, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Hayatını kaybeden iki kişi için taziye evi kuruldu. Burada taziyeleri kabul eden İsmet Gezicinin oğlu Veli Gezici, annesinin suçsuz yere vurulduğunu söyledi.

Veli Gezici, “Annem 65 yaşında. Kayınçom dışarda hava almaya çıkmış. Keskin nişancılar kayınçomu vurdular. Daha sonra annem kayınçomun üzerine atlamış, sonra da annemi vurmuşlar. Çok acı hissediyorum. Suçsuz yere vuruldular.” dedi.

Çatışmalarda kurşunların hedefi olan ve hayatını kaybeden Engin Gezici’nin babası Niyazi Gezici de “ Benim oğlum evden dışarı çıktı. Oğlumu keskin nişancı vurmuştur. Ablama haber göndermişler, ablam gelmiş, ablamı da öldürmüşler. Oğlum 23 yaşında 3 çocuğu var.” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183