Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran gündem haber

Bu haber kez okundu.

Sığınmacıların İadesine Başlandı!

Avrupa Birliği ile varılan anlaşma kapsamında göçmenlerin iadesine başlandı. Geri kabul anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle ilk aşamada 131 göçmen Midilli’den İzmir’in Dikili ilçesine getirildi.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın ardından sığınmacıların iadesi başladı. Sabah erken saatlerde Midilli Adası’ndaki Moria kampından, AB sınır güvenlik ajansı Frontex’e bağlı güvenlik güçleri eşliğinde Dikili sınırlarına giren 131 göçmen, Dikili Limanı’nın bir mil açığında bekletilmeye başladı. İki saatlik bir yolculuğun ardından feribotla ilçeye gelen göçmenler için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Göçmenlere denizden Türk Sahil Güvenlik ekipleri, havadan da bir polis helikopteri eşlik etti. Sığınmacıların çoğunun Pakistan uyruklu olduğu bildirildi.

Öte yandan, yurt dışından da çok sayıda gazeteci de Dikili’ye akın etti. Basın mensupları, yaşananları seyircilerine aktardı. İşlemlerin ardından Dikili Limanı’na inecek göçmelerin ise otobüslerle kamplara gönderileceği bildirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183