Öne Çıkanlar Nasıl Cevap Verdi Milli Savunma Bakanı Akardan bedelli askerlik ile ilgili flaş açıklama! Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Kimileri kaybettik demekten hoşlanmıyor ama... kurban bayramı

Bu haber kez okundu.

Şehit ve yaralılar var...

Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucunda patlama meydana geldi. Patlama haberinin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Patlama sonrası çok sayıda yaralı var, emniyet müdürlüğü binası büyük hasar gördü.

3'ÜN ÜZERİNDE ŞEHİT, 150 CİVARINDA YARALI

Bölgedeki son durumu televizyon programında aktaran gazeteci Zeki Akbıyık, Elazığ Valisi'nden aldığı bilgileri paylaştı. Akbıyık, 3'ün üzerinde şehidin olduğunu ve 150 civarında yaralının olduğu detayını paylaştı.

Patlamanın ardından bölgedeki durumu aktaran DHA Elazığ muhabiri, binanın tamamen tahrip olduğunu ve büyük bir karmaşanın yaşandığını belirtti.


PATLAMANIN DETAYLARI

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü yakınındaki patlama sonrası, devlet hastanesine 15 yaralının kaldırıldığı öğrenildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Elazığ'da düzenlenen saldırıya ilişkin hükümetten ilk açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi. Işık, saldırının PKK tarafından yapıldığı söyledi.

Işık, "Saldırı PKK'nın küresel güçlerin maşası olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183