Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

O pist vurulmasaydı darbeciler..."

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık 15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından yaşananları değerlendirdi. Işık, Savunma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalara ve atacağı adımlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Işık darbe girişiminin başarısız olduğu anlaşıldığı anda darbecilerin kaçmak için üç Casa uçağını hazır ettiklerini fakat bunun engellendiğini belirtti.

Milli savunma bakanı Fikri Işık son dönemdeki siyasi gelişmeler, FETÖ darbe girişimi ve bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.

"PİST VURULMASAYDI BUGÜN DARBECİLERİN TAMAMI YURTDIŞINA KAÇMIŞ OLURDU"

Milli Savunma Bakanı Işık, Akıncı üssünden FETÖ'nün darbe girişimine katılanlara ilişkin, "Bunlar darbenin başarısız olduğunu anladıkları anda üç Casa uçağını hazır ettiler, Akıncılar'dan kaçacaklardı.CASA uçaklarının hazırlanarak kaçış hazırlığı yapıldığını alt rütbeli askerlerden ve sivillerden öğrendik.O gece Akıncı'da çalışan sivil ve memurların bize çok büyük katkısı oldu." dedi.

Işık, "Sayın Başbakanımızın o emrinden sonra pist vurulmamış olsaydı, bilin ki bugün darbecilerin neredeyse tamamı yurtdışına kaçmış olurdu." diye konuştu.

9'U AMİRAL VE GENERAL 137 FİRARİ!

Fikri Işık firari askerlerin sayısını da 9'u general ve amiral olmak üzere 137 kişi olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ 15 TEMMUZ GECESİNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR"

"PKK'nın çok iyi bilmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz gecesinden bugün çok daha güçlüdür." diyen Işık, "En azından TSK'nın içerisine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir ve PKK'nın içeriden destek alma ihtimali ortadan kalkmıştır. Bundan sonrasını PKK düşünsün, PKK'nın yöneticileri düşünsün." ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Nasıl 23 Temmuz'da giriştikleri haince süreçte çok ağır bedeller ödediler, şimdi 15 Temmuz'dan sonra da bu yaptıklarının çok ağır şekilde karşılığını alacaklar, bedellerini ödeyecekler. Burada hiç tereddüt taşımıyoruz. İnşallah bu konuda halkımızla el ele bu hainlerin ihanetlerini boşa çıkaracağız. Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak, PKK ihanetini de boşa çıkaracağız." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183