Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Nusaybin'de belediye ve ilçe eş başkanları tutuklandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 'öz yönetim’ soruşturması kapsamında 3 gün önce gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Zeynep Alğan, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. Kaya ve Alğan, Mardin E tipi cezaevine konuldu. Nusaybin Adliyesi'ne getirilen Kaya ve Alğan, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hâkimliği'nce ‘örgüt üyesi olmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

Nusaybin Adliyesi'ndeki işlemleri yapılan Kaya ve Alğan, Mardin E tipi cezaevine gönderildi. Kaya ve Alğan’ın polis aracıyla adliye bahçesinden çıkışı sırasında hükümet konağı önünde bulunan vatandaşlar tarafından alkış ve zılgıtlarla destek verildi.


KAYA: KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ BERABER YÖNETECEKTİK

Bu arada, Nusaybin Belediyesi binasındaki makamında TEM şubesine bağlı polislerin kararı tebliğinden sonra açıklama yapan Nusaybin Belediye Başkanı Kaya, “Mart 2014 yerel seçimlerine giderken halkımızı ‘kendimizi ve kentimi beraber yönetme’ kararı vermiştik. Biz katılımcı bir belediyecilik yapacaktık. Biz öz yönetimle özgür kimliğe gidecektik.

Maalesef AKP bunu hazmetmedi. Ama şunu iyi bilsinler ki asla ve asla halkımıza verdiğimiz sözümüz üzerinde duracağız. 7 Haziran’dan sonra AKP’nin baskıcı, katliamcı politikaları devam etmiştir. Yüzde 91 oy aldığımız Nusaybin bizimle ilgili kararı verecek. Eğer ki halk evet derse ancak bizi alırlar. Maalesef devletin kendi istekleri doğrultusunda yönetiyorlar. Biz belediyeyi iki eş başkan ve belediye meclisiyle yönetmeyecektik. Biz halkımıza soracaktık. Partimizin tüzüğünde ve seçim bildirgesinde olan şekliyle yönetecektik.

Nasıl AKP’nin kendi tüzüğü ve bildirgesi varsa partimiz de böyle bir bildirge hazırlamıştı” dedi. Eş Başkan Kaya, Cuma günü mahkemeye çıkarıldıklarını hatırlatarak, “Öz yönetim ve özerklik üzerine dava açılmış. Elimizde bir silah yok, elimizde top ve tüfek de yok. Sadece bu halkı beraber yöneteceğimizi söylemiştik. Hâkim serbest bırakmıştı savcı itiraz etmiş. Belediyeye baskın yaparak tekrardan savcılığa çağırıyorlar. Biz de buradayız hiçbir yere gitmiyoruz. Gideceğiz tekrar itirazımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183