Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece Büyükçekmece Belediyesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı kuruldu

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitimi verecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı kuruldu. Konservatuar için 105 öğrenci başvurdu. Sınavı geçen 48 öğrenci, üç yıl sürecek konservatuar eğitimini almaya hak kazandı. 7 Kasım 2015 Cumartesi günü başlayacak okulda keman, ud, klarnet, bağlama, nefesli enstrüman ve ritm enstrüman dersleri verilecek. Ders programı, hafta sonu ve hafta içi mesaiden sonra olmak üzere haftalık 12 saat olarak uygulanacak. Üç yılın sonunda öğrencilere katılım sertifikası verilecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada toplum olarak sanata, kültüre, matematiğe, pozitif bilimlere önem vermeleri gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata, kültüre, spora çok önem verdiklerini belirten Gürün, "Bu yüzden Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Bandosu'ndan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nı kurduk. Üç yıl boyunca öğrencilerimiz, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği alanlarında nota, ses eğitimi alacaklar. Kültürle, sanatla iç içe olan insanlar, dünyaya ve hayata daha geniş pencereden bakar, insanları daha derinden tanır, olayları daha iyi yorumlar, hayatı farklı bakış açılarıyla zenginleştirir." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183