Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

MİMARSİNAN, İKİNCİ MODA OLACAK
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Roman Çalıştayı’nda örnek projeyi anlattı:

MİMARSİNAN, İKİNCİ MODA OLACAK

Büyükçekmece’de yaşayan Roman vatandaşların, bulundukları yerde ev sahibi olacaklarını söyleyen Başkan Dr. Hasan Akgün, “Mimarsinan’da İtalyan ve Türk mimarisinin en güzel örnekleri uygulanacak. Burası, İstanbul’un ikinci Moda’sı olacak” dedi.
Büyükçekmece Belediyesi ve Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonunun birlikte organize ettiği Büyükçekmece Roman Çalıştayı’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki Roman vatandaşların yaşadıkları yerlerde ev sahibi olacaklarını açıkladı. Konuyu projelendirdiklerini ifade eden Dr. Akgün, “İlçe sınırları içinde hiçbir Roman vatandaşımızı 100 metre bile yerinden etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Herkes yerinde kalacak. Hatta Mimarsinan Mahallemizdeki Roman vatandaşlarımızın tümünün konforlu, modern ve donanımlı evini de, aynı bugünkü yaşadıkları yerde biz yapacağız. Ben bu konuyu projelendirdim, bölge yeniden inşa edilirken bu evler de yapılacak ” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Kentsel dönüşüm programında herkesin yerinde kaldığı ‘yerinde dönüşüm’ anlayışını benimsediklerini anlatan Başkan Dr. Akgün, “Kim nerede yaşıyorsa, yine orada yaşamaya devam edecek. Kimse evinden barkından edilmeyecek. Bizim çözümümüz Türkiye’ye örnek oluşturacak bir çözümdür” diye konuştu.
Türkiye’nin tek Roman kökenli milletvekili olan CHP Milletvekili Özcan Purçu ve Roman dernekleri temsilcileri, “Roman sorunlarına çözüm getirdiği” için Başkan Akgün’e teşekkür etti.

HERKES TAPU SAHİBİ OLACAK

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Roman dernekleri temsilcilerine, Roman kanaat önderlerine ve Roman sivil toplum kuruluşu yöneticilerine, Büyükçekmece’de uygulanan yerinde dönüşüm projesinden Roman vatandaşların nasıl yararlanacağını anlattı.
Başkan Dr. Akgün, Karaağaç ve Mimarsinan başta olmak üzere ilçede yaşayan tüm Roman vatandaşların tapu sahibi edileceğini ve hem de bunun kim şu an nerede yaşıyorsa orada yapılacağını belirtti. Dr. Akgün önce Karaağaç mahallesindeki projeyi anlatarak şunları söyledi:
“Bir insanını yaşadığı yerden 100 metre öteye göndermekle, 10 km öteye göndermek arasında hiçbir fark yoktur. Kentsel dönüşüm yasası bize insanları başka yere gönderme hakkı tanıyor ama ben burada başkan olduğum müddetçe bu yasanın arkasına sığınmayacağım. Kim bugün nerde yaşıyorsa, orada kalacak ve oranın tapusunun sahibi olacak. Karaağaç Mahallesi’nde de uzun çalışmalar neticesinde herkesin aynı yerinde kalmasını imar planında sağladık. Tapular hazır.”

EVLERİNİ BELEDİYE YAPACAK

Büyükçekmece’nin Roman vatandaşların en yoğun olarak Mimarsinan Mahallesi’nde yaşadığını hatırlatan Başkan Dr. Hasan Akgün, bu mahallede yaşayan tüm Romanların yerlerinde kalacağını hatta evlerini de kendisinin yaptıracağını anlattı. Akgün sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu bölgeyi İstanbul’un ikinci Moda’sı yapacağız. İtalyan ve Türk mimarisinin en güzel örneklerini uygulayacağız. Yeniden düzenlenen bu mahallede herkes yerinde kalacak. Şimdi kim orada nasıl bir evde yaşarsa yaşasın, burası yeniden düzenlendiğinde, insani koşullarda ve insani konforda bir eve kavuşacak. Üstelik dar gelirli Roman vatandaşlarımızın evlerini de biz yapacağız.”

BU PROJE TÜM ÜLKEDE UYGULANMALI

Daha sonra söz alan CHP Milletvekili Özcan Purçu, Karaağaç ve Mimarsinan projeleri için Başkan Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti. Mimarsinan projesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na örnek olarak sunacağını belirten Purçu, “Bu projenin tüm Türkiye’de uygulanmasını istiyoruz, inşallah uygulanacaktır da. Ben Türkiye’nin ilk ve tek Roman milletvekiliyim. Biz samimiyet istiyoruz. İşte samimiyet. Bizi evimizden yurdumuzdan 50 km öteye atmıyor, olduğumuz yerde kalmamıza imkân tanıyor. Dr. Akgün, bunu hem de konforu ve şartları artırarak yapıyor” dedi.
Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk de hem örgütlenme çalışmalarındaki destekten hem de Romanların sorununa yaklaşımından dolayı Başkan Akgün’e teşekkür etti.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183