Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Son dakika Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

'MHP BARAJIN ALTINDA KALABILIR ' DEDİ MHP'DEN ATILDI.

Bahçeli, kulislerde adı MHP Genel Başkanlığı için adı geçen ve partiden bağımsız faaliyetler içine girmesi üzerine Ogan'ı önce milletvekilliğinden kesmiş ve seçimde aday göstermemişti. Ogan'ın 7 Haziran seçimleri sonrasında MHP'nin başarısız olduğuna dair attığı tweet ise Bahçeli'nin sabrını taşırmıştı. Bahçeli, MHP Başkanlık Divanı toplantısında Ogan için, "ihraç edin" talimatı vermişti.

İhraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilen Ogan hakkında Iğdır İl Disiplin Kurulu işlem başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İl Disiplin Kurulu, Ogan'ı çağırarak hem yazılı hem sözlü ifadesini aldı.

Ogan'ın ihracını gerektirecek herhangi bir suç unsurusuna rastlanmadığı kanaatine varan İl Disiplin Kurulu, kararı noter aracılığıyla MHP Iğdır İl Başkanlığı'na gönderdi.

Baskı iddiası

Karara ilişkin olarak MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, "Bize bir bilgi veya karar ulaşmış değil. Neye göre böyle bir karar alındı veya böyle bir karar alındı mı bilmiyoruz. Önümüzdeki süreçte belli olur" demişti.

İkna edici savunma

İl Disiplin Kurulu Başkanı İlhan Karabağ ise, kendilerine herhangi bir baskı yapılmadığını belirtirken, karara ilişkin olarak, "Biz kendisini dinledik ve ihraç edecek bir fiil işlemediği kanaatine ulaştık. İkna edici savunma yaptı" dedi. Genel merkezden kendilerine henüz bir tepki ulaşmadığını belirten Karabağ, olası tepkiler için de, "kızabilirler biz de gerekli açıklamaları yaparız" ifadelerini kullanmıştı.

Iğdır İl Disiplin Kurulu'nun aldığı karar genel merkezde de tepkiyle karşılanmıştı. Ogan'ın dosyası, MHP Merkez Disiplin Kurulu'nda ele alındı. Ogan'ın ihracına karar verildi. Ogan'a, kurulun dünkü toplantısında oy birilği partiden kesin çıkarma cezası verildi.

SİNAN OĞAN YAZARIMIZ TUNCA BENGİN'E NE DEMİŞTİ?

İşte MHP lideri Bahçeli’nin 7 Haziran’da aday yapmadığı Sinan Oğan’ın öngörüleri:
- Toplumu algılar yönetiyor. Bugün var olan algı, MHP’nin bir çok şeye karşı olduğu ve süreci doğru yönetemediği şeklinde. Bu da seçim sonuçlarını doğrudan etkileyebilecek bir durum...
- AKP doğrudan MHP’ye oynuyor. Herkes biliyorki AKP ne kadar uğraşırsa uğraşsın HDP’den bir puan alır, onun tekabül ettiği milletvekili sayısı da çok kayda değer değil. Ama kritik illerde MHP’ye oynadığı takdirde sonuç değişir.
- CHP’nin hedefinde bir kısım MHP oyları var. Koalisyon hükümeti kurma sürecinde bunun alt yapısını yaptı. Şimdi de bunun üzerine kurguluyor propagandasını.
- PKK’nın eylemleri doğuda HDP’ye yarar. Çatışma devam ederse polisin rahat gezemediği bir sokakta seçmeni geçtim, aday gezebilir mi? Batıda radikal HDP’lilerin saflarını sıklaştırır, AKP’ye kızıp oy verenler açısından ise tersi olabilir. İkisi harmanladığında da HDP 10’un üstünde ama 13’ün altında olur. Bu da HDP’nin milletvekili sayısını etkilemez, ancak MHP’yi etkiler.
- MHP’nin işi zor ama bir o kadar da kolay. MHP ve diğerleri şeklinde bir ayrıştırmayı gerçekleştirirse, ki bu büyük bir enerji, ciddi bir strateji ve kadrolar gerektiriyor. Bunu başarabilirse yani 1999’daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002’ deki hezimeti yaşayabilir. 

Anahtar Kelimeler:
MHPHDPBahçeliSİNAN OĞAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183