Öne Çıkanlar heyecan memur Kelamdan Kaleme Türkiye Atletizm Federasyonu nikah sarayı

Bu haber kez okundu.

MEYDANLARDA DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR!! YAŞLISI GENCİ ÖĞRETMENİ DOKTORU TÜM HALK SOKAKLARDA!
FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, cumartesi ve pazar olduğu gibi pazartesi günü de akşam saatlerinden itibaren alanlara adeta akın etti.






Kızılay, Taksim ve Kısıklı'da 'demokrasi nöbeti'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmedikleri meydanlarda, demokrasiye ve milli iradeye, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla da sahip çıktıkları gösterdi.

Ankara
'da Kızılay, İstanbul'da Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da yoğunlaşan protestolarda halk, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Meydanlarda, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" ve ''Darbeye hayır" sloganları öne çıktı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden şiirler
Ankara'da, Büyükşehir Belediyesince kurulan platformdan mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler, meydandaki vatandaşlara dinletildi.

Vatandaşlar, ellerindeki bayrakları platformdan seslendirilen "Türkiyem" şarkısı ile sallayarak, demokrasi nöbetini coşku ve kararlılıkla devam ettirdi. Kalabalık, akşam saatlerinden itibaren önemli ölçüde artış gösterirken, alandakilerin sık sık tekbir getirerek demokrasi adına attıkları sloganlar da dikkati çekti. Bu arada, Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra bazı yemek şirketleri de alandaki vatandaşlara su ve sıcak çorba ile simit ayran ikramında bulundu.





İstanbul
'da ise akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, slogan atarak darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Taksim Anıtı'nın önünde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in posterlerini yaktı. Bazı kişilerin, aynı posterleri ayaklarıyla ezdiği görüldü.

Erzincan'da idam cezasının geri getirilmesi talebi
Erzincan'da, Cumhuriyet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ne devam edilirken, bazı vatandaşlar meydana kurdukları temsili idam sehpasına FETÖ elebaşı Fetullah Gülen maketini asarak, hükümetten idam cezası uygulamasının geri getirilmesini talep etti.

Gülen'in temsili olarak asılmasından sonra tekbirler getiren vatandaşlar, "İdam isteriz" diye slogan attı.



Sloganlarla tepkilerini gösterdiler
Konya'da vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na adeta akın etti.

Meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Konya burada, darbeciler nerede" sloganları attı.

Kırklareli'de Vilayet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar da ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada, darbeciler nerede'' sloganlarıyla darbe girişiminde bulunanları protesto etti. Meydandaki binalara ise ''Darbelere karşı direneceğiz", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar asıldı.

Malatya'da mehter marşı
Malatya kent merkezinde Yeni Cami önünde toplanan grup, FETÖ'nün darbe girişimine ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının hoparlörlerden dinletildiği kent merkezinde vatandaşlar, yine hoparlörden çalınan mehter marşına eşlik etti.




Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, akşam namazının ardından, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlar hep birlikte dua ederek, "Başkomutan emrindeyiz, vatan bizim vermeyiz" diye slogan attı.

Mersin'de şehitler için dua

Mersin'de akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı'na gelen ve okunan duaya eşlik eden vatandaşlar, tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Vatan sana canım feda", "Her şey vatan için" ve "Darbeye hayır" sloganlarıyla darbe girişimini protesto etti.

Hatay'da çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının mensupları ile vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Antakya ilçesindeki Vali Ürgen Alanı'nda bir araya gelen grup, Türk bayrakları açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı. Tekirdağ'da da "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Millete kalkan eller kırılsın" ve "Paralel hainler hesap verecek" sloganları ile darbe girişimine tepkiler dile getirildi.

"Aleviler olarak her türlü darbeye karşıyız"
Adıyaman'da ise Valilik binası önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Ezan ve Kur'an-ı Kerim okunan meydanda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in maketi idam sehpasına takıldı.

Alevi Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir zaman bombalanmadı. Bunlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kadar bombaladılar, askeri üsleri bombaladılar. Bu, bizlere de gelecekti. Türkiye genelinde Aleviler olarak her türlü darbeye karşıyız." dedi.

Batmanlı vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü önünde başlatılan "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Türk Kızılayı tarafından katılımcılara su, meyve suyu, kek ve bisküvi ikram edildi.

Adana'da Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi
Adana'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Adana Milli İradeye Saygı Platformunca "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" gerçekleştirildi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ile platformu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek için sahnede bir araya gelip ellerini havada buluşturdu.

Sinop'ta Türk bayraklarıyla kent meydanında toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim dinledi ve şehitler için okunan duaya eşlik etti. Katılımcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

Karabük Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da akşam namazını kıldı ve dua etti.

Bartın
'da da vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi, "Darbeye karşı omuz omuza", "Dik dur eğilme, Bartın seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler halka hesap verecek" sloganları attı.

Mülteciler de protestolara katıldı
Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'na akşam saatlerinden itibaren binlerce kişi adeta akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlara, yüzlerce araçtan sürücüler de korna çalarak destek verdi. Türk bayraklarıyla süslenen yüzlerce araç, kentin caddelerinde konvoy eşliğinde tur attı.

Kırıkkale'de mülteciler de darbe girişimine yönelik protestoya katıldı.

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Kentte bulunan Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler de Kırşehirli vatandaşlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

Elazığ'da vatandaşlar, FETÖ mensubu bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla İzzetpaşa Meydanı'nı doldurdu.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye hayır", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Vatandaşlar, "Edirne'den Kars'a vatan aşkı varsa, haydi nöbete devam", "Dik duracağız vatanın evlatları, vatana can feda" yazılı pankartlar taşıdı.

"Allah onları kahretsin"
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, nöbetlerini sürdürdü.

İzmir'de Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi çevresinde toplanan grup da ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. İzmir'deki birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikaların da destek verdiği "demokrasi nöbeti"nde, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit edilenler için dua edildi.

Türkiye'de tüm darbelere tanıklık ettiğini belirten 65 yaşındaki Şehmus Yıldırım, 15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığı gibi bir darbe teşebbüsü görmediğini ifade ederek, "İlk kez siviller vuruldu, Meclis vuruldu. Allah onları kahretsin, cezalarını versin." ifadelerini kullandı.

Van'da Beşyol Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ne devam eden binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Vanlılar burada, darbeciler nerede'' sloganları attı. Katılımcılardan 75 yaşındaki Ahmet Sabırkaya, FETÖ'ye tepki göstererek, "Eskiden rahatça Kürtçe bile konuşamıyorduk. Çok şükür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Kürtçe serbest oldu ve her yerde Kürtçe konuşabiliyoruz. Bugün her şeyimiz var. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızı çekemiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa'da Fomara Meydanı'na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp tepkilerini dile getirdi. "Demokrasi nöbeti" tutmaya gelenlerden Metin Kura, "Bugün ben buraya gelmezsem yarın çocuğum hiç gelemeyecek. Bunların yapmış olduğu çok büyük ayıp. Bir insan tankı kendi vatandaşının üzerine nasıl sürebilir." diye konuştu.

Ahıska Türkleri de meydanları bırakmıyor
Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde darbe girişimi protestosuna, ilçede iskan edilen Ahıska Türkleri de katıldı.

"Demokrasi nöbeti" tutan Ahıska Türklerinden Ferhat Etemoğlu, yıllar sonra kavuştukları vatanları için canlarını vermeye hazır olduklarını anlatarak, "Allah'ın izniyle darbe falan yapamazlar. Cuma gününden beri biz buralardayız. Biz Ahıska Türkleriyiz. Her zaman vatana canımız feda diyoruz." açıklamasında bulundu.

Zekiye Rıza ise meydanları boş bırakmayacaklarına dikkati çekerek, "Biz Ahıska Türkleri olarak buraya geldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman arkasındayız. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Biz Türkiye'nin her zaman arkasında durup bu meydanları boş bırakmayacağız." diye konuştu.





Şehit babasının tepkisi
FETÖ'nün darbe girişimine karşı Antalyalıların Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterileri devam ediyor.

Darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, annesi Meltem Kılınç, kardeşleri Mehmet Onur ve Gamze Kılınç da etkinliğe katıldı.

Baba Kılınç, oğlunun son kurşunu bitene kadar ihanet şebekelerine karşı mücadele ettiğini aktararak, "FETÖ denen, alçak ve şerefsizler bu devlete, kendilerine cennet vadetmek suretiyle aldatılmış olan o hainlerle birlikte, sizleri aldatmaya sakın kalkışmasın, başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.

Hakkari, Kütahya, Bilecik, Kastamonu, Sivas, Sakarya, Bolu, Zonguldak ve Kilis'in aralarında bulunduğu birçok ilde de FETÖ'nün darbe girişimi protesto edilerek, "demokrasi nöbetleri" sürdürüldü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183